Evenimente

Red Bull Gravity Challenge | Iasi, 22 mai

 Red Bull Gravity Challenge | Iasi, 22 maiTeoretic, un ou care cade de la 12 metri n-are sanse de supravietuire. Poate doar daca se face omleta. Dar noi credem ca poti sa fentezi gravitatia si sa faci un ou sa aterizeze teafar si nevatamat pe pamant.
Pentru asta, trebuie sa iti pui imaginatia la munca. Cum poate fi lansat un ou de la 12 metri, fara sa se faca praf?

Echipa trebuie sa fie formata dintr-un cOUordonator de proiect, un Specialist in Fizica Galbenusului si un Aerodinamician Sef. Asa ca, mai gaseste 2 prieteni, inscrieti-va in concurs si dati cu legea lui Newton de pamant!

INSCRIE-TE ACUM: www.redbull.ro/gravitychallenge

 Red Bull Gravity Challenge | Iasi, 22 mai

Regulament!

ECHIPA

Fiecare echipa este formata din 3 persoane: un cOUordonator proiect, un Specialist in Fizica Galbenusului si un Aerodinamician Sef. Toti membrii echipei trebuie sa fie studenti. Doar unul din membrii echipei va urca pe platforma de lansare, ceilalti ii vor tine pumnii din zona de aterizare si il vor incuraja.

OUL

Folositi un ou normal, >53g (M, L, XL); crud; proaspat;

APARATUL DE ZBOR

Marime: aparatul nu trebuie sa depaseasca volumul de 1m cub;

Greutate: aparatul nu trebuie sa cantareasca mai mult de 5 kg;

Material: aparatul nu trebuie sa contina materiale care s-ar putea imprastia in aer la momentul impactului sau care ar putea sa contamineze solul (ex: sticla, ulei, substante chimice, etc.)

JURIUL

Juriul va fi alcatuit din 3 persoane, recunoscute pentru expertiza si cunostintele lor in fizica, design, umor si care stapanesc tehnica aterizarii in siguranta a aparatelor de zbor care transporta oua.

CRITERIILE DE EVALUARE

1. PERFORMANTA TEHNICA – pana la 45 de puncte

1.1 Oul aterizeaza “teafar”, fara nici un fel de zgarietura sau crapatura. Acesta este obiectivul principal – o conditie necesara pentru a aspira la un loc pe podium.
1.2 Oul atinge solul – altfel, provocarea ar fi prea usoara. De exemplu, se pierd puncte valoroase daca oul este acoperit integral cu spuma poliuretanica.
1.3 Oul aterizeaza in “zona de aterizare” – altfel, am avea doar parasute in competitie. Atentie, pot fi luate de vant!

Punctele vor fi acordate dupa cum urmeaza:

45 p – oul aterizeaza teafar in zona de aterizare si atinge solul
35 p – oul aterizeaza teafar, dar in afara zonei de aterizare si atinge solul
25 p – oul aterizeaza teafar, dar nu atinge solul
0 p – oul se sparge la intactul cu solul
2. CREATIVITATEA APARATULUI – pana la 45 de puncte

Membrii juriului acorda note de la 1 la 10. Se vor lua in considerare detaliile tehnice, designul, aspectul aparatului, stilul in care acesta zboara sau se izbeste de sol.

3. POPULARITATEA PE FACEBOOK – pana la 10 puncte

1-10 like-uri = 1 p; 11-20 like-uri = 2 p; 21-30 like-uri = 3 p; 31-40 like-uri = 4 p; 41-50 like-uri = 5 p; 51-60 like-uri = 6 p; 61-70 like-uri = 7 p; 71-80 like-uri = 8 p; 81-90 like-uri = 9 p; mai mult de 91 like-uri = 10 p;

Pentru puncte bonus, echipele pot posta o poza cu ei si aparatul de zbor pe pagina de Facebook a evenimentului. Daca exista cazuri de timiditate in fata camerei foto, sunt acceptate si imagini doar cu aparatul de zbor. Poza trebuie sa fie denumita cu numele echipei. Se vor lua in calcul doar like-urile primite pentru o singura poza per echipa, din momentul postarii si pana in ziua anterioara evenimentului la care participa, ora 23:00.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top