Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Marti 19 Iunie

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice si pe cele publicitare. Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. La finalul rubricii, vom publica si cate un cont de instagram.com a cate unui iesean care contribuie in anumita masura la imaginea orasului dar si cate un blog post.

Top 5 Stiri din Iasi

Cinci noi parcuri vor fi amenajate în cartiere, pe terenuri virane. Vezi amplasamentele acestora!
Municipalitatea vrea să transforme cinci terenuri degradate din oraş în zone verzi. În acest sens, Primăria va depune un proiect european pentru amenajarea a unei suprafeţe totale de peste 13.000 mp ca zonă de agrement: parcuri, grădini publice sau scuaruri. Terenurile au fost deja identificate şi sunt amplasate în cartiere precum Dacia (aleea Prof. I. Simionescu, lângă Şcoala „George Coşbuc“, 2.664 mp), Nicolina (strada Bradului, cu acces pe strada Orientului – 4.607 mp, şi strada Egalităţii – 2.519 mp), Bularga (strada Butnari – 1.673 mp) şi Cantemir (strada Romană – 1.635 mp).

Casa Dosoftei, veche de 340 de ani, intră în renovare. S-a semnat ieri
Lucrările de restaurare la Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul“ vor începe în aceste zile după ce, ieri, contractul de execuţie a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean şi de directorul general al firmei Iasicon SA. Valoarea totală a proiectului este de 3,67 milioane de lei, sumă care include o contribuţie a CJ – ceva mai puţin de 73.000 de lei, respectiv 2 la sută, grosul fiind asistenţa financiară nerambursabilă. Jumătate din întreaga sumă reprezintă execuţia lucrărilor de restaurare, care se vor întinde pe durata a 12 luni.

Cum arată zidurile Penitenciarului Iaşi după un proiect inedit de regenerare urbană la care au lucrat zeci de artişti
CZidurile Penitenciarului au fost transformate prin proiectul „Arta la rece“. „Proiectul cultural urmăreşte «umanizarea zidurilor», crearea unei identităţi vizuale pozitive a spaţiului carceral, precum şi împingerea actului artistic dincolo de limitele convenţionalului“, au transmis organizatorii, respectiv Penitenciarul Iaşi şi Asociaţia „Grupul de Iniţiativă şi Acţiune Vaslui”.

Municipiul Iași va avea un nou Plan de calitate a aerului
Primăria a publicat varianta finală a planului de calitate a aerului în Municipiul Iaşi. Documentul analizează situaţia existentă şi stabileşte principalele proiecte care trebuie implementate, în perioada 2018 – 2023, astfel încât să fie reduse efectele poluării cu particule în suspensie (PM10).

Blog Post-ul zilei

Statiunea Durau, unde dormim, unde mancam si ce este de facut
Acum vreo 2-3 weekenduri am zis sa mai diversificam locatiile, astfel incat am ajuns in Durau. Nu mai fusesem de vreo cativa ani buni si chiar nu mai tineam minte cum era. Ultimii 10 km de drum au fost destul de chinuitori, nici nu ziceai ca urmeaza sa ajungi in statiune.

Promotia saptamanii

Zilele Elefant.ro
Zilele Elefant.ro ofera promotii si reduceri de pana la 80%. Merita sa aruncati un ochi zilele acestea pe siteul celor de la elefant.ro

Bonus de Tehnologie

Review: Sony XZ2 Compact rămâne singurul smartphone performant și de dimensiuni reduse
Sony a intuit o nișă foarte bună în seria Compact: telefoane cu ecran de dimensiune mai mică, pentru cei ce vor să-l strecoare ușor în buzunar, dar cu hardware foarte bun, exact ca un flagship modern.

Sport in Iasi

Unde poti vedea in Iasi meciurile Campionatului de Fotbal din Rusia 2018
In perioada 14 iunie – 15 iulie 2018 va avea loc Campionatul Mondial de Fotbal ce se va tine in Rusia, in randurile de mai jos puteti vedea programul complet. Tot in randurile de mai jos puteti vedea si cele mai frumoase locuri din Iasi unde puteti vedea meciurile Campionatului Mondial de Fotbal 2018 din Rusia, locuri unde va puteti aduna cu prietenii la o bere rece si la un spectacol fotbalistic de zile mari.

Evenimentul saptamanii in Iasi

Rocanotherworld 2018
Festivalul Rocanotherworld 2018 va avea loc în perioada 22-24 iunie și se va desfășura în 2 locații complementare din Iași: Pârtia De Schi și Genesis. Pe parcursul celor trei zile, vei avea parte de workshopuri, instalații de artă, chill zone, Street Food, scene de muzică indie și electronică, alături de alte activități recreative. Ce faci pentru tine rămâne pentru tine, ce faci pentru alții rămâne FOREVER. Rezonează cu ideea caritabilă a festivalului!

Instagramul zilei Iasi4u.ro – Site-ul nostru pe instagram, multe poze frumoase cu locuri si mancare din Iasi.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top