Auto - Moto

Prima imagine cu Dacia Lodgy

Acum o saptamana in urma, la Salonul Auto International de la Paris a fost prezentata Dacia Lodgy Glace, iar astazi britanicii de la Car Magazine au publicat prima imagine a Daciei Lodgy.

Nu stim daca imaginea este un retus pe calculator sau o imagine oferita oficial de catre Dacia, dar nu trebuie sa ne facem griji, pentru ca in scurt timp Dacia va oferi primele imagini oficiale ale monovolumului.

Ce este important cu adevarat este ca Lodgy va purta sigla Dacia si ca va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012 si pe langa asta Dacia Lodgy va fi primul model din gama producatorului ce vine cu sistemul ESP standard.
Dar pana atunci il vom vedea pe Lodgy Glace concurand in Trofeul Andros, o competitie auto ce are loc pe trasee cu gheata, zapada, iar sub capota va fi un motor V6 de 355 CP si un cuplu de 360Nm, masa totala a masinii ajungand la 950 kilograme.
Vedeta de la volanul bolidului va fi fostul campion mondial de Formula 1, Alain Prost.
Din nefericire pentru economia tarii noastr.e, Dacia Lodgy nu va mai fi asamblata la Mioveni ci la uzina Tanger din Maroc.
Din nefericire nu avem informatii despre gama de motorizari de pe monovolumul Lodgy, dar in scurt timp cu siguranta Dacia ni le va oferi tuturor.

Dacia Lodgy va fi disponibil atat in 5 cat si in 7 locuri, primul familist Dacia devenind acum atipic si englezesc. Lodgy vine de la “lodge”, cuvant sinonim cu casa, camin, dand de inteles concurentei ca un nou monovolum e gata sa apara pe piata.
La Paris, oficialii Renault au asigurat ca pretul Daciei Lodgy va fi la fel de “surprinzator” precum a fost si cand a venit vorba de Logan si Duster, Dacia noastra ajungand sa coste cu cel putin 3000 de Euro mai putin decat concurentii sai directi.

Dacia Lodgy este defapt un Duster transformat in monovolum, atat asemanarile cat si diferentele sunt usor de observat, mai ales blocurile optice frontale si stopurile, care au o forma nou-nouta.
Avand in vedere ca productia va incepe in primavara lui 2012, cu siguranta in scurt timp Dacia si Renault vor oferi mai multe informatii despre noul monovolum Lodgy, in special motorizari si optiunile disponibile cat si pretul.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Dacia Lodgy - Numele primului monovolum romanesc | Iasi 4u

  2. Pingback: AutoBild dezvaluie Dacia Citadine si Logan 2 | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top