Stiri

Pe 16 ianuarie se incep lucrarile la Pasajul Eminescu

Primaria pregateste proiectul Pasaj Mihai EminescuCu putin timp in urma se tot vorbea despre Pasajul din Fundatie, ei bine lucrarile la Pasajul Eminescu vor incepe la jumatatea lunii ianuarie 2012, mai precis pe 16 ianuarie vor fi amplasate toate cele necesare pentru santierul ce va deveni zona. Lucrarea la pasaj face parte din proiectul Axei de Dezvoltare Est-Vest, pentru care Primaria a cistigat o finantare europeana nerambursabila de 72 de milioane de lei.

Proiectul consta in realizarea unui pasaj subteran pe sub rondul de la Fundatie, astfel se reface modul de circulatie a intersectiei cu Bulevardul Independentei, strada Elena Doamna, soseaua Pacurari, Copou si Piata Eminescu.

Pasajul Eminescu va avea o lungime de 286 de metri si va dispune de doua benzi de circulatie pe fiecare sens si rampe de acces dinspre Soseaua Pacurari si Bulevardul Independentei.

Benzile de circulatie vor avea aproximativ 3,5 metri si trotuare de 1,5 metri, iar pasajul va avea 10 metri latime si 5 metri inaltime, acesta va fi luminat complet atat pe timp de zi cat si de noapte, mai multe informatii, fotografii si detalii despre Pasajul Mihai Eminescu gasiti aici.

Tur virtual prin viitorul pasaj Mihai Eminescu

Galerie Foto viitorul pasaj Mihai Eminescu

complet
Proiectul complet al Pasajului Mihai Eminescu
14
Vedere dinspre strada Gavril Muzicescu
13
Intrare dinspre Bulevardul Independetei
12
Pasajul subteran va fi iluminat si cu lumina naturala

mai multe informatii, fotografii si detalii despre Pasajul Mihai Eminescu gasiti aici.

Facebook Comments Box

6 Comments

6 Comments

 1. mihai

  January 4, 2012 at 5:19 pm

  Super! Nici macar nu au terminat groapa aia din fata la Hala Centrala si au hotarat sa mai sape una in urmatorii 10 ani! Ma bucur nespus de mult!

 2. Pingback: Ce se mai construieste in 2012 la Iasi | Iasi 4u

 3. radutzu

  January 4, 2012 at 8:36 pm

  astea sunt lucrarile si planurile de lucrari dinainte de alegeri, ca sa vada prostul de iesean ce a facut si ce a dres dom Nichita in timpul mandatului!

 4. Florin

  March 13, 2012 at 10:58 am

  miha->>Parca numai primaru Nichita ii asa..Hai sa fim seriosi…Toti primarii sunt asa din Romania…..Dute tu in alt oras mai mic din tara sa vezi cum arata si comparal cu iasul……

 5. Pingback: Palas Iasi gata de deschidere, vezi imagini in premiera | Bogdan Alupoaie's Blog

 6. Pingback: Cumperi un bilet la RATP Iasi si primesti un deodorant Rexoana | Bogdan Alupoaie's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top