Stiri

Spirala de la Galeriile Stefan cel Mare a fost reimprospatata in 96OreNonStop

Un grup de tineri din Iasi, studenti si absolventi de arhitectura, design, muzica, arta plastica, teatru s-au adunat si au lucrat 96 de ore non stop pentru revitalizarea spiralei de la demisolul Galeriilor Stefan cel Mare, o zona uitata de catre oficialitati din cate se pare.
Fiecare bara metalica din spirala a fost pictata in culori diferite, iar la baza acesteia, pe o banda alba, precum cele de marcaj intalnite pe strada, au fost scrise versuri de poezie.

Vezi ce a facut din Anticariatele de pe Lapusneanu un tanar talentat

Un ajutor pentru acesti tineri au fost si reprezentantii Bibliotecii Gheorghe Asachi care au sediul in cadrul Galeriilor Stefan cel Mare.

Totul a pornit datorita celor care frecventeaza barurile si cluburile ce se afla la subsolul Galeriilor, tinerii iesind de la distractii nocturne, cel mai probabil spre orele diminetii, au realizat ca zona este grav deteriorata si s-au gandit ca ar fi bine sa fie refacuta intr-un mod mai original, avand in vedere ca dupa parerea celor peste 40 de tineri implicati in proiectul 96oreNonStop, orasul Iasi nu este unul agitat ci din contra, un oras boem si cromatic.

Surpriza cea mare vine totusi de unde nimeni nu se astepta, presedintele asociatiei de locatari care detine spatiul le-a propus tinerilor sa vina cu un proiect mai complex pentru refacerea zonei in totalitate.

Ce parere ai despre initiativa acestor tineri, merita sa avem in Iasi alte 96OreNonStop? Tu te-ai implica in astfel de proiecte?

Mai multe imagini cu Spirala de la Galeriile Stefan cel Mare a fost reimprospatata in 96OreNonStop, gasiti in galeria foto de mai jos, pentru a vedea imaginile la rezolutie mai mare apasati click pe ele.

Sursa Foto: Facebook.com

Citeste si:
> Vezi in ce stadiu au ajuns lucrarile la Pasajul subteran Mihai Eminescu din Fundatie
> Vezi cum arata Ciricul acum in aprilie si in ce stadiu sunt lucrarile de amenajare
> Bahluiul navigabil va fi gata in vara
> Tramvai ultra modern pe strazile Iasului
> Vezi imagini cu noul Terminal construit pe Aeroportul International Iasi
> Apare o noua strada in Iasi intre Cantemir si strada Palat
> Vezi in ce stadiu sunt lucrarile de la Pasajul Suprateran Octav Bancila

7 Comments

7 Comments

 1. Alin

  April 23, 2013 at 12:26 am

  Foarte buna Initiativa , felicitări si la mai multe . As vrea sa propun o idee si anume sa face ti parte si din grupul care are ca rol in Iași estetica blocurilor , sincer ca iesean sa vad blocuri vopsite in roșu si verde sau in Alexandru unde unele au versuri de Biblie pe bloc nu prea este estetic deloc , poate ajuta ti cumva si pe cei din primărie cu ceva idei cum sa schimbati culorile tiganesti de pe blocurile iesene. Multumesc

 2. dfwdw

  April 23, 2013 at 3:24 pm

  ce nesimtiti… probabil nimeni în Iași nu mai vorbește limba română… oare indivizii aștia mai au vreo identitate, sau respect de se prostituiază cu limba engleză în vazul tuturor..ce ipocriti!

 3. wtf?

  April 23, 2013 at 3:29 pm

  vă așteptăm să vă depuneți și si.vi-ul pe toate gardurile. ce poți să speri de la acești oameni?

 4. Pingback: Vezi ce a facut din Anticariatele de pe Lapusneanu un tanar talentat | Iasi 4u

 5. Irina

  April 23, 2013 at 7:04 pm

  Oameni buni, ati innebunit total? In ce oras traiti? Auzi cica “va asteptam sa va depuneti si si.vi-ul pe toate gardurile”. Ce au facut rau? De cand n-ati mai fost prin zona sa vedeti in ce hal arata acea spirala?
  Apreciez initiativa acestor tineri! Sper sa se mai realizeze in Iasi astfel de proiecte, pentru ca numai oamenii incuiati vad ceva gresit in asta!

 6. gigel super eroul

  April 24, 2013 at 12:56 am

  continuati sa suflati in orificiile pseudo-boemilor astora si apoi intrebati-va de ce cultura se dilueaza. ce valoare artistica au niste balustrade pictate in diferite culori si un veceu aurit?
   
  incultilor

 7. Alexandru

  April 24, 2013 at 3:13 pm

  Doamne, Dumnezeule mare, gigel super eroule! Serios !?! Iartă-mă, dar pentru tine Brâncuşi nu a făcut decât să construiască un stâlp mai înalt…Sper să nu mă înţelegi greşit, nu vreau să spun că “pseudo-boemii” de acolo au aceeaşi valoare artistică, dar dacă tu nu vezi decât un “veceu aurit” şi o “balustradă pictată” problema nu e la ei… Te las cu dl. Goethe : “Nu faci efect? Nesimţitori rămân cu toţii? Fii pe pace: Când piatra cade-n mlaştină, ea nici un cerc nu face.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top