Stiri

Apare o noua strada in Iasi intre Cantemir si strada Palat

Primaria Municipiului Iasi pregateste o noua strada in oras pentru o fluidizare a traficului din zona Splai Bahlui, Podul Cantemir si Strada Palat. Anul acesta se va intampla toata treaba asta, se incepe cu licitarea firmelor care se vor ocupa de proiect, va avea 190 de metri lungime si va avea cate o banda pe fiecare sens cu trotuarele aferente. Practic, iesenii prin intermediul acestei noi strazi nu mai este nevoie, ca sa ajungi spre Palatul Culturii, Palas, Moldova Mall, nu mai trebuie sa ocoliti pe Splai Bahlui – Strada Ghe. Ghibanescu, in dreptul podului pietonal, si apoi pe strada Sf. Andrei.

Cel mai ieftin RCA

Proiectul acesta nu este unul de actualitate, acesta a fost propus cu mai multi ani in urma, dar acum ca traficul a devenit o problema municipalitatea l-a readus in actualitate. La sfarsitul anului 2012, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico – economici ai investitiei, iar in acest an, bugetul local a alocat de urgenta fondurile necesare constructiei.

Conform proiectului, inivestitia va costa 875.000 Lei, strada va avea 190 de metri cu o banda pe fiecare sens de mers, la care se adauga si trotuarele aferente, acestea avand 380 de metri patrati.

Calea se suprapune peste actuala strada Sf. Andrei in proportie de 50% si peste actuala parcare dintre blocurile B1 si B2 in proportie de 30%, restul lungimii strazii reprezinta intersectiile ce vor fi realizate spre strada Palat si Splai Bahlui Mal stang.

Citeste si:
> Vezi in ce stadiu au ajuns lucrarile la Pasajul subteran Mihai Eminescu din Fundatie
> Vezi cum arata Ciricul acum in aprilie si in ce stadiu sunt lucrarile de amenajare
> Bahluiul navigabil va fi gata in vara
> Tramvai ultra modern pe strazile Iasului
> Vezi imagini cu noul Terminal construit pe Aeroportul International Iasi.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

11 Comments
To Top