Stiri

Cum va arata Piata Unirii dupa modernizarea de anul acesta

Dupa cum stiti, anul acesta intra in reconstructie Piata Unirii, strada Lapusneanu si pasajul subteran din Piata Unirii, iar maine consilierii locali vor vota modificarea sumelor implicate in proiect. Prin aceasta intalnire, se va stabili ca primaria va investi mai putini bani pentru cofinantare, proiectul complet de regenerare urbana a zonei respective va avea o suma totala de 13,5 milioane de lei si se afla in evaluare finala la Ministerul Dezvoltarii.

Investitia ce cuprinde si finantare de la Uniunea Europeana include bulevardul Alexandru Lapusneanu, care va fi transformat in totalitate intr-o zona pietonala, inclusiv si pasajul catre strada Gavriil Muzicescu si aleea de la Cinematograful Republica care vor fi reabilitate si ele. Primaria doreste refacerea si pasajul Mitocul Maicilor dar si strada dintre bulevardul Independentei si Hotel Astoria dar si parcul din spatele Cinema Republica.

Vezi cum arata orasul Iasi prin Instagram

In Piata Unirii va avea loc cea mai mare modificare, pe langa reabilitare, conform proiectului tehnic, traversarea prin pasaj va fi mai usoara pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, vor fi montate doua lifturi de acces dinspre Junimea.

Mai jos puteti vedea imagini care sa ne arate cum va arata Piata Unirii la finalizare.

Esplanada Hotel Unirea – Fantana arteziana

Intrare pasaj subteran – Junimea/Cinema Victoria

Pasajul subteran – interior

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

8 Comments

8 Comments

 1. Andra

  January 30, 2014 at 1:16 pm

  Nu sunt de acord cu propunerea. Esplanada are nevoie de o barieră pentru curentul infernal de aer care șuieră toate perechile de urechi de-ale trecătorilor. Bariera verde din propunere este insuficientă pentru intensitatea vînturilor de acolo. Tot din acest considerent lipsesc și locurile de stat de pe esplanadă? S-a făcut un studiu în acest sens?
  Fîntîna arteziană este o abominare: factura hotelului unirea(construit într-o alta epocă) nu trebuie să lase amprenta asupra tuturor inserțiilor ulterioare în sit cum nici hotelul Traian nu se regăsește pe hotelul Unirea. Sovieticii au avut un cuvînt de spus prin orice mijloc disponibil- putem considera ca ne-am oprit la ei; haideți să cruțăm biata fîntînă.
  Proastă e și intrarea pasajului pentru că nu respectă scara umană ori proporția și ritmul pe înălțime al zonei. Adesea avem nevoie de o intrare triumfala pentru o gaura în pămînt!
  Acestea fiind spuse – nu știu exact dacă să contest competența celui care a propus așa ceva sau să confirm incompetența celor care au acceptat-o.

 2. Pingback: Trei noi curse cu RATP la Iasi, una din ele duce spre Aeroport | Iasi 4u

 3. gil

  January 31, 2014 at 12:25 pm

  IAsul e pe mana.unor incopetenti si marlabi de la tara care nu.i intereseaza armonia ci doar cum sa faca bani si la ei in buzunare sa fie numai.lapte si miere .oricum cei care aproba sunt oarecum siliti sau niste linge cur.CHIICA ,NECHITA ETC DICTEAZA IN ORAS ORA LUCRARILOR.

 4. stefan

  February 3, 2014 at 3:21 pm

  urat, comunist, searbad, facut pentru a “justifica” bani furati. ar trebui sa fie concurs de proiecte si sa fie supus votului pe facebook. nu asa! cu siguranta va fi mai curat decat este acum, dar cu acei bani, cu siguranta se pot face lucrurile mult mai frumoase.
  Sunt dezgustat de maniera primarului de a lua decizii pentru Iasi! Tot el a decis si taierea teilor.
   

 5. EDI

  February 7, 2014 at 1:55 pm

  Intrarile in pasajul din pta.Uniri trebuiesc acoperite.Ploile si zapada fac ravagii in pasaj .Dati dovada de civilizatie.

 6. Pingback: Incep lucrarile in Piata Unirii si pe strada Lapusneanu, cum vor arata dupa modernizare | Iasi 4u

 7. Pingback: Parcul Mitocul Maicilor incepe sa prinda contur, lucrarile avanseaza | Iasi 4u

 8. Pingback: Pasajul din Piața Unirii înainte de inaugurare | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top