Stiri

In curand Lutfhansa si Turkish Airlines vor zbura de pe Aeroportul Iasi

Lutfhansa si Turkish Airlines vor veni la Iasi in foarte scurt timp deoarece TAROM nu mai reuseste sa faca fata curselor de la Iasi. In 2013 s-a facut un nou record de pasageri pentru Aeroportul de la Ciric, in decembrie 2013 s-au inregistrat 16.800 de pasageri imbarcati si debarcati la Aeroportul Iasi, in comparatie cu 12.300 de pasageri in luna decembrie a anului 2012. Astfel, totalul pasagerilor imbarcati si debarcati in decursul anului 2013 a ajuns la 231.000, despre acest lucru puteti citi mai multe aici.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomenitei, a declarat ca lucrarile la “cea mai importanta investitie pentru Iasi” merg conform planurilor, ba chiar santierul de la aeroport se afla inaintea graficului, lucrarile apropiindu-se la aproape 30% din proiectul final. In 2014 se vor putea opera zboruri pentru 1800 metri din noua pista, iar in 2015 se va finaliza toata pista cu lungimea totala de 2400 de metri, tot atunci va fi gata si noul terminal, parcare noua si multe alte facilitati, mai pe scurt, in 2015 deja se va vedea un aeroport cu totul si cu totul nou.

“Vrem o cursa cu Germania, probabil Franfurt, si am depus toata documentatia necesara la Lufthansa. Acum nu mai depinde de noi, asteptam pasul partenerului german. Mai vrem să deschidem o cursa spre Istanbul si discutam cu Turkish Airlines”, a declarat Cristian Adomnitei.

Acesta a mai declarat ca apeleaza la acesti mari operatori de curse aeriene pentru ca TAROM nu mai face fata cererilor pentru ca nu mai are aeronave, una din cele mai profitabile curse in acest moment a celor de la TAROM din Romania este ruta Iasi – Torino.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Noi curse de pe Aeroportul Iasi spre Tel Aviv, Zakynthos, Rhodes, Heraklion si Bergamo | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top