Stiri

Acțiuni la îndemâna oricui ce ne ajută să ne salvăm Planeta

Cu toate că, deseori, avem impresia că suntem prea mici pentru a aduce o schimbare benefică omenirii, sunt multe acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a obține rezultate cu adevărat notabile. Deoarece Planeta este a tuturor, nu este doar responsabilitatea oamenilor de știință de a o proteja și de a găsi soluții pentru salvarea ei, ci și a noastră. 

Pentru obținerea unor rezultate remarcabile, în orice acțiune este necesară o implicare totală. Dacă scopul este unul la scară largă, cu atât mai mult este nevoie ca tot mai mulți oameni să își focalizeze atenția și efortul. Problemele cauzate de încălzirea globală nu mai sunt un secret pentru nimeni, dat fiind faptul că acestea s-au accentuat constant, în ultimii ani. Din acest motiv, vedem adesea tot mai multe campanii de mediatizare și conștientizare asupra problemelor climatice cauzate din vina ignoranței oamenilor de pretutindeni. 

Viața modernă de care ne bucurăm în ultimele decenii a venit cu niște costuri pe care le-am resimțit abia ulterior și am conștientizat că acestea sunt suficient de mari încât să trebuiască să găsim alternative sustenabile. 

Importanța luminii

Pentru majoritatea dintre noi, eficienta energetica a devenit un subiect mult mai cunoscut, în ultima perioadă. Datorită multiplelor campanii pentru a face cunoscute cauzele și mijloacele prin care putem ajuta la oprirea distrugerii mediului înconjurător, înțelegem că schimbarea benefică stă și în puterea noastră. Fiind ajutați de marile companii din domeniu, avem acum posibilitatea de a alege modalitatea de iluminat cea mai potrivită pentru nevoile noastre. Regăsim acum cu ușurință pe piață o gamă tot mai variată de soluții de iluminat care, pe lângă faptul că ne ajută să facem economie, sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Dacă până nu demult, oamenii asociau eficiența energetică doar cu becurile LED, iată că acum, volumul de informații este semnificativ mai mare și descoperim mult mai multe produse ce corespund acestei nevoi. 

Reducerea emisiilor de carbon 

Există numeroase proiecte la nivel mondial ce au ca scop utilizarea luminii în cât mai multe activități, evitând, astfel, modalitățile utilizate până acum, ce dăunau grav mediului înconjurător. Ideea de sustenabilitate a început să prindă rădăcini tot mai adânci în conștiința noastră, datorită numărului tot mai mare de acțiuni ce pot fi întreprinse de oricare dintre noi, pentru a ajuta la reducerea factorilor nocivi. Este important ca tot mai mulți oameni să înțeleagă faptul că, dacă vom continua să consumăm mai mult decât este necesar și să facem risipă, ne vom reduce semnificativ șansele de a avea o viață sănătoasă. O simplă căutare pe internet ne arată numeroase studii conform cărora resursele noastre naturale sunt pe cale să se epuizeze, fapt care ne îndeamnă la ponderație.

Din fericire, companii din diverse domenii de activitate iau măsuri pentru a minimaliza cât mai mult posibil procesele ce impactează în mod negativ mediul. Majoritatea producătorilor din industria modei creează periodic colecții din țesături sustenabile și fac diferite evenimente în acest scop.

Oamenii sunt încurajați să meargă la cumpărături cu sacoșa propie sau să aducă îmbrăcămintea pe care nu o mai poartă, iar în schimbul acestora, vor primi vouchere de cumpărături sau puncte de fidelitate. Modalitățile în cadrul cărora oamenii sunt răsplătiți pentru efortul depus în vederea sustenabilității sunt multiple și suficient de eficiente pentru a aduce rezultate îmbucurătoare. 

Ora Pământului este un eveniment mondial ce a luat naștere în Australia, în 2007, și a fost extrem de repede îmbrățișat cu deschidere și de restul țărilor. Acesta are ca scop reducerea consumului de energie electrică ce duce la emiterea dăunătoare a dioxidului de carbon în atmosferă. Evenimentul are loc anual, la finalul lunii martie, și constă în întreruperea energiei electrice din casele tuturor celor dornici să participe în mod voluntar. Este un gest mic, la îndemâna oricui, care aduce multiple beneficii și ne oferă sentimentul de capabilitate într-o problemă uriașă ce ne afectează pe toți. 

Sursa foto: Shutterstock 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top