Diverse

Apartament sau casă în Brașov?

Ai strâns ceva bani și te gândești destul de serios să îi investești într-o locuință în Brașov. Cu toate acestea, nu ești prea bine hotărât: să cumperi o casă sau un apartament? Pentru a alege ceea ce ți se potrivește mai bine, poți discuta cu unul sau mai mulți specialiști de la o agentie imobiliara din Brasov, sau poate iei în calcul să construiești tu ceva.

Fii atent la toate detaliile

Chiar dacă apelezi la o agenție imobiliară din Brașov pentru a primi sfaturile de care ai nevoie și chiar unele oferte avantajoase, trebuie să fii foarte atent la toate detaliile. Prețurile sunt destul de fluctuante, și există riscul să dai mai mult pe ceva care ulterior se va dovedi, din păcate pentru tine, o investiție proastă.

Nu uita de utilități

Indiferent dacă vrei o casă sau un apartament, iar ofertele pe care le-ai primit de la o agenție imobiliară din Brașov par unele foarte tentante, nu uita să te interesezi dacă ai acces la toate utilitățile de care ai nevoie, sau măcar ai aproape de tine stâlpii de curent și conducta de gaze, pentru a nu cheltui sume uriașe cu racordare. De preferat ar fi să alegi ceva care are canalizare, acces la linii telefonice, internet și cablu. Îți dorești un minim de confort, nu?

Poziționarea locuinței

Nu toți ne permitem o casă în centrul orașului, și uneori nici nu ne dorim așa ceva, pentru că avem de a face cu un oraș de munte, unde simți nevoia să îți relaxezi nervii întinși la maxim. De aceea ai și apelat la o agenție imobiliară din Brașov, pentru a găsi locuința perfectă, așa cum ți-o dorești. Interesează-te dacă este poziționată pe o stradă intens circulată, pentru că astfel visele tale de a te relaxa s-au cam dus pe Apa Sâmbetei, ca să nu mai amintim și de faptul că vei avea parte și de mult praf și zgomot.

Suprafața locuinței

Atunci când vrei să-ți cumperi o casă sau un apartament, trebuie să te gândești la suprafața pe care o consideri necesară pentru nevoile familiei tale. De aceea, nu te grăbi, analizează cu atenție și apoi comunică-le celor de la agenție ceea ce îți dorești. De asemenea, câteodată este imposibil să găsești ceva exact pe placul tău, așa că încearcă să fii deschis la unele compromisuri, dar nu atât de mari încât să vrei un apartament cu trei camere și la final să te trezești că ai cumpărat o garsonieră.

Nu lăsa  nimic la voia întâmplării

Înainte de a te decide dacă vrei cu adevărat o locuință în orașul de la poalele Tâmpei, dacă ești din alt oraș, poate nu ar fi atât de greșit să studiezi puțin locurile. Vizitează orașul, dar nu-l privy din perspectiva turistului, ci din cea a celui care urmează să locuiască acolo. Vezi dacă prețurile sunt mai ridicate, dacă ai acces la multe facilități, cum merg lucrurile cu transportul în comun sau cu locurile de parcare. În câteva cuvinte, nu lăsa nimic la voia întâmplării, și totul va fi perfect!

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top