Diverse

Capace toaletă cu senzor sau buton

Sunt un mare fan al petrecerilor, poate și pentru că ador muzica electronică, prieteniile cu oameni valorși, discuțiile pe marginea ideilor și, în general, trăirea vieții înt-un mod frumos, care să valorifice eficient timpul liber. Ultima dată când am organizat o petrecere, n-am știut ce ponoase voi trage și nici că rezolvarea va veni, într-un final, printr-un simplu capac de toaleta cu senzor.

Fiind în preajma sărbătorilor, m-am gândit să organizez o petrecere tematică. Am curățat împreună cu soția mea întreaga casă și ne-am spetit să alegem cel mai bun meniu. Eram chiar mândru de sculele mele pentru pescuit, de ultimele tablouri cumpărate, de tehnologiile din casă și voiam ca invitații să se simtă bine la noi, să petrecem timpul împreună, devansând un concediu în care-mi pusesem mari speranțe. La ora cuvenită, invitații au năvălit în apartament, aducând aerul rece de afară. Soția mea era încântată. Îi plăcea căldura casei și a oamenilor, se simțea măgulită de complimentele primite pentru felul în care pregătisem totul. Eram și eu mulțumit. De multă vreme îmi dorisem propria casă, să îmi pot permite să fiu dăruitor cu alții, să organizez petreceri, să mă pot bucura de pasiunea pentru gătit.

Atmosfera se dezghețase. Mâncam, râdeam și ne simțeam bine, gustând din preparatele alese cu atâta grijă. La un moment dat, am observat că prietena cea mai bună a soției iese rușinată din baie și ne face semn să venim. Îmi cer scuze, spune ea, dar nu aveți cumva o baie în plus? De ce, am întrebat-o eu contrariat. Am nevoie de un capac de toaleta cu folie de unica folosinta. Nu pot folosi toaleta după alte persoane, îmi cer scuze. Am avut probleme în trecut, cu tot felul de bacterii și mă înspăimântă gândul că aș putea trece din nou prin așa ceva. Soția mea nu a știut cum să reacționeze, iar eu m-am simțit descumpănit că nu mă gândisem, în avântul meu de a-mi transforma casa într-un loc al petrecerilor, să fie și un mediu sigur pentru atâția oameni care-mi vor păși pragul.

Din dorința de  grăbi lucrurile, ignorasem un aspect atât de important. Când baia este folosită insistent, de mai multe persoane, un capac toaleta inteligent este ceea ce îți trebuie, pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranță. Poate că pentru unele persoane reacția prietenei noastre poate părea exagerată. În primul moment, m-am gândit și eu la acest aspect, apoi, ca prin minune, mi-am amintit că atunci când merg în divese locuri publice, rup în neștire hârtie igienică și acopăr capacul toaletei pentru a mă simți în siguranță.

Din păcate, atunci când vorbim despre băile folosite intens, intervine și acest neajuns. Toți avem o anumită reticență să folosim baia după altcineva, să ne așezăm pe un capac folosit. Din acest punct de vedere, capacele cu folie de unică folosință, mărunțită după fiecare folosire, pentru a nu mai putea fi folosită, sunt demne de încredere, iar când baia este folosită de mai multe persoane străine, le dă încredere și nu îi face să se simtă inconfortabil. Mi-am învățat atunci lecția și petrecerile s-au desfășurat în voie pentru toată lumea. Chiar și eu însămi m-am simțit eliberat, ținându-mi familia în siguranță și curățenie fără greș!

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top