Diverse

Care sunt îndatoririle zilnice ale unui angajat într-un supermarket?

Numărul supermarketurilor din țara noastră a crescut în mod semnificativ în ultimii 10 ani. În același timp s-a majorat și numărul locurilor de muncă disponibile în acest domeniu. În cazul în care doar ești curios sau ai vrea să te angajezi la un supermarket, afli mai jos care sunt îndatoririle zilnice ale unui angajat într-un supermarket.

Desigur, există multe poziții pentru care poți opta și pentru fiecare ai atribuții diferite. Te-ar ajuta să le cunoști înainte de a merge la un interviu. De asemenea, dacă nu ești sigur ce vrei să lucrezi sau ce ți s-ar potrivi, îți vei da seama în perioada de probă dacă postul ți se potrivește sau cauți altul.

Unul dintre cele mai simple roluri pe care le are un angajat într-un supermarket este să se asigure că toate cărucioarele sunt curate și în stare bună de funcționare. Acesta va verifica fiecare cărucior de supermarket. Cele care necesită reparații vor fi trimise la departamentul de mentenanță, iar cele care sunt în stare bună vor fi folosite.

Nu trebuie să confundăm această sarcină cu cea a persoanelor care se ocupă de strânsul cărucioarelor. Majoritatea clienților au prostul obicei de a abandona căruciorul în parcare, dar există un angajat diferit care se va ocupa să le adune. Această sarcină este una grea și solicitantă, așa încât nu se adresează angajaților supermarketului direct.

Un alt post este cel de casier. Aceștia au sarcini foarte importante și o responsabilitate crescută. În general, pe această poziție se angajează persoane cu mai multă experiență. Persoana de la casa de marcat trebuie să comunice cu clienții, să se miște rapid și să fie foarte atentă la orice detaliu.

Există și un număr mare de joburi pentru persoanele specializate pe un anumit domeniu. Fiecare raion necesită un specialist care să conducă echipa care se ocupă de acesta. Vom întâlni o astfel de persoană la sectorul de carne, la sectorul de pește, la raionul de fructe și legume, la patiserie sau la raionul de electronice.

Este esențial ca aceste persoane să fie bine pregătite și să aibă cunoștințe avansate în domeniul respectiv. Aceștia vor avea de coordonat un număr mare de subalterni, iar eficiența va fi direct proporțională cu implicarea și cunoștințele conducătorului de grup.

Mai mult, unele sarcini nu pot fi efectuate decât de către persoane special pregătite. În această categorie putem include spre exemplu măcelării, care trebuie să aibă o pregătire foarte bună pentru a putea gestiona cantități industriale de carne, precum și patiserii și brutării, care se vor ocupa de aprovizionarea cu pâine și alte produse de panificație.

Un alt job pentru care poți aplica este pe post de lucrător în depozit. Toate marile supermarketuri dețin rezerve considerabile de produse și se alimentează aproape zilnic cu cele care sunt pe cale să se termine. Și această muncă este una destul de solicitantă, așa încât în general este făcută de către bărbați.

Cei care lucrează în depozit de cele mai multe ori sunt responsabili și cu verificarea stocului. Pentru fiecare sector de produse va exista un responsabil care primește în gestiune o cantitate de marfă. Acesta trebuie să verifice să nu existe lipsuri și în același timp să plaseze comenzi în momentul în care stocul scade.

Nu în ultimul rând, în cazul în care cauți o sarcina mai ușoară sau una part time, ai putea să te ocupi de verificarea produselor expuse pe rafturi. În acest caz va trebui să urmezi două sarcini. În primul rând, vei verifica în permanență că produsele se află la locul lor, că acestea nu sunt amestecate și că există suficientă marfă pe rafturi.

De fiecare dată când observi un raft metalic care este gol, trebuie să te asiguri că îl umpli cu marfa corectă. Va fi necesar să identifici produsul care lipsește sau este pe terminate și să iei cantitatea necesară din depozit. După aceea, pur și simplu vei aranja marfa pe rafturi și vei trece la următorul produs.

În concluzie, oferta de muncă în cazul unui supermarket este foarte variată și se poate găsi o poziție pentru oricine. Cel mai indicat este să începi cu o perioadă de probă, în care să testezi diferite poziții, iar la final să o alegi pe cea la care ai cel mai bun randament.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top