Diverse

Ce trebuie sa stim despre implantul dentar

Pierderea unui dinte sau a dintilor este un lucru dificil de acceptat pentru oricine. Din fericire, implanturile moderne ofera astazi posibilitatea unei restaurari extraordinar de realiste. Implantologia s-a dezvoltat si este astazi o metoda de terapie recunoscuta si stabilita stiintific. Este prima alegere in ceea ce priveste protezele dentare – in comparatie cu metodele conventionale, cum ar fi puntile. Dar este si un proces complex, al carui succes este influentat de multi factori

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt inlocuitoare ferm ancorate pentru dintii naturali  si, prin urmare, sunt deosebit de atractive pentru multi oameni. In primul rand, un tip de radacina artificiala a dintelui (implantul) este implantat direct in osul maxilarului. In faza ulterioara de vindecare, implantul creste impreuna cu osul, astfel incat acesta are, de obicei, o retinere optima, foarte stabila si permanenta. Dupa ce varful implantului (cunoscut si sub numele de stalpul implantului) a fost ancorat cu un surub, pot fi utilizate coroane, punti sau proteze amovibile, dupa cum este necesar. In acest sens, atat un dinte, cat si mai multi dinti pot fi inlocuiti cu un singur implant. Adesea, se obtine un rezultat care nu este cu nimic diferit din punct de vedere optic de dintii naturali. La Cris Smile, un cabinet stomatologic de top din sector 6 Bucuresti, puteti apela la un serviciu de implantologie.

Cand sunt recomandate implanturile dentare?

Nu cu mult timp in urma, puntile erau de obicei solutia ideala atunci cand dintii trebuiau inlocuiti. Dar acestea au un dezavantaj clar: dintii vecini si sanatosi sunt deteriorati. Acest lucru se datoreaza faptului ca trebuie sa fie adaptati pentru a putea functiona ca suport pentru punti – si acest lucru face ca substanta dentara intacta sa sufere. Implanturile sunt o alternativa care protejeaza dintii vecini.

Implanturile sunt utile in urmatoarele situatii:

-Lipseste unul sau mai multi dinti;

-Dintii din spate nu mai ofera stabilitate;

-O proteza trebuie atasata.

Ce tipuri de implanturi dentare exista?

Cea mai obisnuita forma de implant dentar este cel cu surub, consta din trei parti – implantul in sine, stalpul si surubul care le leaga pe cele doua. Desigur, exista mai multe tipuri de implanturi. Diferite forme si tipuri de implanturi pot fi utilizate in functie de situatia dintilor, substanta osoasa si cerintele pacientului. Exista un implant adecvat pentru aproape orice situatie a maxilarului – sub forma de:

-Implanturi scurte;

-Implanturi inguste;

-Implanturi dintr-o singura piesa;

-Implanturi din doua piese;

-Mini implanturi;

-Implanturi zigom.

Mini-implanturile, de exemplu, sunt – asa cum sugereaza si numele – putin mai scurte si au un diametru mai mic decat modelele obisnuite. De multe ori se descurca fara marirea osoasa prealabila si pot fi utilizate printr-o abordare minim invaziva. Acestea sunt utilizate, de exemplu, ca accesoriu pentru protezele dentare complete, in locuri cu putin material osos sau la pacientii pentru care tratamentul indelungat nu este o optiune.

Implanturile cu zigom sunt adesea vazute ca ultima optiune de implant – sunt mai lungi decat implanturile dentare conventionale si sunt utilizate atunci cand a existat deja o pierdere osoasa semnificativa la nivelul maxilarului superior, iar marirea osoasa nu este o optiune.

Din ce material sunt fabricate implanturile dentare?

Exista doua materiale utilizate pentru implanturile dentare: titan si ceramica. In majoritatea cazurilor, se utilizeaza implanturi de titan – acestea sunt rezistente la coroziune, de obicei foarte bine tolerate si rezistente. In timpul fazei de vindecare, materialul se conecteaza direct la maxilar (osteointegrare) si este acceptat ca tesutul propriu al corpului. Implanturile de titan s-au integrat cu succes in implantologie. Cu toate acestea, in anumite cazuri, cum ar fi atunci cand un pacient trebuie sa inlocuiasca incisivii cu implanturi sau are gingii foarte subtiri, implanturile ceramice pot oferi rezultate estetice mai bune. Acestea sunt alcatuite in intregime din ceramica alba, seamana cu substanta naturala a dintilor si sunt, prin urmare, o alternativa de inalta calitate fara metal (importanta si pentru persoanele care sufera de alergii).

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top