Stiri

Cea mai mare funda umana din lume la Iasi, dedicata persoanelor infectate cu HIV

funda_umana14851 de ieseni au incercat si au reusit vineri sa stabileasca un record mondial, demn de Guiness Book: au format impreuna cea mai mare funda umana din lume, in fata Palatului Culturii. Cea mai mare funda umana din lume, simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, va fi supusa omologarii Guinness World Records.
La actiunea au participat cu 1211 persoane mai mult decat la recordul precedent (stabilit in 2007 in Germania). Participantii au pastrat 2 minute de reculegere in memoria persoanelor decedate de SIDA, au lansat baloane cu insemnele campaniei si au aprins lumanari in jurul quilt-urilor, închinand un gand celor disparuti din cauza acestei boli.
“Sentimentul de solidaritate poate uni oameni si dovada este in ceea ce s-a petrecut azi, cand la Iasi s-au strans oameni din toata tara. Le multumim tuturor in numele beneficiarilor nostri care au nevoie de acest gest, in numele familiilor celor care au plecat dupa o lupta grea cu boala si societatea. Astazi, impreuna cu cei prezenti la eveniment am scris un nou capitol in instorie si speram noi ca deschizandu-ne inima… oamenii vor deveni mult mai deschisi in acceptarea persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si vor avea un comportament lipsit de riscuri”, a declarat Angela Achitei, presedinte Executiv ADV Romania.

ADV va expedia documentele pentru omologarea recordului de catre Guinness World Records, iar raspunsul il va primi in 2 saptamani.

funda_umana1

funda_umana2

funda_umana3

Facebook Comments

4 Comments

4 Comments

 1. Pingback: Tweets that mention Cea mai mare funda umana din lume la Iasi, dedicata persoanelor infectate cu HIV | Portalul orasului Iasi 4u -- Topsy.com

 2. iasi4u

  December 11, 2009 at 4:59 pm

  Iasul a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce 4751 de persoane s-au adunat in fata Palatului Culturii unde au format cea mai mare funda umana din lume, simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA. Actiunea a facut parte din campania „Deschide-ti inima. Sunt la fel ca tine!” desfasurata de Fundatia „Alaturi de Voi”.
  Participantii au tinut doua minute de reculegere, apoi au inaltat baloane cu heliu si au aprins lumanari in memoria celor care au decedat din cauza SIDA.

  Citeste tot articolul la: http://www.bzi.ro/FOTO-Iasul-a-intrat-in-Cartea-Recordurilor-cu-cea-mai-mare-funda-umana-A82612.html

 3. Mada - voluntar ADV

  December 11, 2009 at 10:43 pm

  S-a restabilit azi recordul mondial!!!!ADV-ul a reusit sa adune 4851 de persoane solidare cu cei infectati si afectati cu HIV/SIDA!!!! A fost un moment memorabil si marcant pt multi dintre participanti. Felicitari tuturor oamenilor din spatele acestui eveniment!!! ADV-ul e cel mai tare!!! Suntem cei mai tari, am invins!!! Am invins impreuna cu participantii!!!

 4. Andrei

  December 14, 2009 at 4:05 pm

  Bravo lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top