Diverse

Cele 7 reguli de aur pentru alegerea parfumului potrivit

Parfumul este acel detaliu olfactiv care poate spune multe despre noi. In ziua de azi, fiecare are posibilitatea de a achizitiona parfumuri de la branduri si case renumite, datorita multitudinii de magazine de facto, dar si online, disponibile in aceasta bransa. Beautyc.ro este unul din magazinele pe care ti le recomandam pentru a achizitiona parfumuri si seturi cosmetice de top. Vei gasi aici parfumuri si produse pentru ingrijirea tenului, a corpului si nu numai, de care te poti bucura in fiecare zi.


Totusi, sa vedem principalelor reguli pentru a evita greselile, atunci cand vrem sa cream identitati olfactive prin folosirea unui parfum ca o parte integranta a perceptiei pe care vrem sa o oferim despre noi insine.

Un expert in parfumuri celebru spunea ca „parfumurile sunt sculpturi ale noastre, care ne insotesc in viata de zi cu zi, oferindu-ne identitati invizibile, dar prezente”.

Regula numarul 1 -Ghideaza-te de instinct

Cred ca trebuie sa alegem in primul rand un brand, ca in cazul unei rochii sau a unei genti, deoarece fiecare brand are propria identitate olfactiva, pe care chiar si nasul trebuie sa o respecte. Va fi necesar sa fii ghidat de instinct, pentru ca nimeni nu va putea purta un parfum care nu-i place chiar daca este creat de marca preferata. Este practic imposibil. Nasul nostru accepta sau nu unele mirosuri.

Regula numarul 2 – Parfumul care iti place imediat nu este intotdeauna cel potrivit

Nu fa niciodata o achizitie pripita de parfum. Fa-ti timp pentru a alege. Incearca sa te familiarizezi cu esenta, pulverizeaz-o pe piele, pe haine si ia mirosul cu tine. Foarte des, un parfum este placut in primul moment, deoarece are note de varf compatibile cu gustul tau, dar notele de mijloc si de baza nu corespund cu ceea ce vrei.

Regula numarul 3 – Nu este adevarat ca trebuie sa evaluezi interactiunea cu pielea

Sa demontam o legenda: aceea ca parfumul se schimba in functie de piele. Era adevarat pentru parfumurile realizate in intregime cu esente naturale, care nu mai exista pe piata. Si chiar inainte nu era in totalitate adevarat. Uleiurile esentiale se schimbatin functie de temperatura, umiditatea si varsta parfumului. Fiecare parfum are propria identitate si poate fi recunoscut indiferent de pielea care il poarta.

Regula numarul 4 – Cand ai dubii, concentreaza-te pe notele citrice

Esentele de citrice sunt note universale. Acestora li se adauga vanilie, prezenta acum in multe parfumuri, si mosc. Acestea pot fi definite ca esente usoare, deoarece sunt cele mai cunoscute si cele mai utilizate. Notele de bergamota, muschi de trandafir si stejar sunt de obicei mai dificile.

Regula numarul 5 – Mai bine sa nu fii fidel

Trebuie sa fii fidel propriei persoane si stilului si nu unui singur parfum. Poti purta negru in fiecare zi, fara sa alegi aceeasi rochie si sa ai aceeasi tunsoare, dar schimbandu-ti stilul: cu parfum este acelasi lucru. Poti ramane fidel o perioada, dar nu intotdeauna.

Regula numarul 6 – Revizuieste clasicul

Ca si in bucatarie, in parfumerie este necesar sa ne adaptam la gustul vremii. S-ar putea sa iubesti o reteta veche, dar pentru gustul tau este nevoie de mai multa sare. Parfumuri vechi? Da, dar revizuite si usor corectate, urmand nevoile moderne.

Regula 7 – Simtul comun al stratificarii

Cu o suprapunere de produse, crema ta, deodorantul, mirosul hainelor – poti crea o identitate olfactiva. Este o regula importanta de urmat daca doresti sa fii mereu recunoscut si sa ai o semnatura. Cu toate acestea, trebuie sa fim extrem de atenti pentru a interactiona diferitele produse cosmetice, astfel incat sa cream o compatibilitate placuta.

Aboneaza-te la newsletterul orasului Iasi / Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top