Diverse

Cele mai importante motive pentru care sa iti schimbi uleiul la timp

Expertii in domeniul ingrijirii auto ofera cele mai importante motive pentru a schimba in mod obisnuit uleiul unui vehicul: motoarele sunt alcatuite din multe piese in miscare, iar aceste piese trebuie lubrifiate corespunzator pentru a evita deteriorarea. Uleiul din motor asigura aceasta functie vitala. In timp, acel ulei se descompune si se contamineaza cu praf, murdarie si resturi din motor, precum si din mediu. Cand se intampla acest lucru, combustibilul nu-si poate face treaba in mod corespunzator. De aceea, noi recomandam ulei de motor Shell Helix cu amprenta neutra de carbon.
Un studiu recent realizat de Car Care Council din campania Be Car Care Aware a afirmat ca 22% dintre vehicule au ulei de motor scazut sau murdar. Schimbarea proactiva a uleiului si a filtrului unui vehicul va ajuta motorul sa continue sa functioneze la cel mai bun nivel si sa previna reparatiile costisitoare pentru soferii de pe drum. Comparati costul mediu al schimbarilor de ulei cu costul neintretinerii proactive a motorului unui vehicul, iar beneficiul atat pentru portofele, cat si pentru bunastarea vehiculului este clar. Expertii in domeniul ingrijirii autovehiculelor de la Meineke impartasesc principalele motive pentru care schimbarile de ulei si filtru sunt atat de importante pentru bunastarea unei masini.


-Mentine lubrifierea motorului. Imaginati-va toate piesele in miscare, pistoanele, supapele si alte parti ale motorului care se misca la viteze mari sub capota unei masini. Aceste componente creeaza caldura si vor uza drastic motorul fara lubrifierea adecvata a uleiului. Asigurati-va ca consultati manualul de utilizare pentru a vedea ce greutate si grad specific de ulei necesita vehiculul si asigurati-va ca este mentinut la volumul de umplere recomandat.
-Raceste componentele motorului. Partile in miscare care nu au o lubrifiere adecvata creeaza frecare, care la randul sau creeaza caldura. Mentinerea unor cantitati de ulei curate si suficiente este solutia perfecta pentru a preveni prea multe frictiuni si supraincalzirea motorului.
-Indeparteaza particulele de uzura ale motorului si namolul. Particulele de murdarie sunt mortale pentru motoare. In timp, murdaria poate provoca coroziunea si poate reduce durata de viata a unui motor. De asemenea, pe masura ce timpul trece, uleiul se descompune si se transforma in „namol”. Numele jocului este acela de a mentine motorul curat. Schimbarile curente de ulei si filtru ajuta la indepartarea particulelor si a namolului si mentin motoarele in functiune.
-Ungerea slaba a motorului poate duce la cresterea consumului de combustibil, deci asigurati-va ca exista suficient ulei curat in motor.
-Promoveaza longevitatea vehiculului. Intretinerea de rutina simpla face ca vehiculul sa dureze mai mult. Acumularea din ulei murdar afecteaza consumul de combustibil si puterea vehiculului si face ca componentele interne sa functioneze mai greu. Un motor care functioneaza prea mult va ajunge sa aiba mai multe probleme pe drum, precum si o durata de viata mai scurta. Potrivit Kelley Blue Book, evaluarea autoturismului creste la momentul revanzarii, daca intretinerea regulata a fost mentinuta.
Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top