Stiri

Cum alegem draperiile în funcție de fiecare cameră

Draperiile reprezintă mult mai mult decât simple elemente de decor. Acestea te protejează de căldura soarelui din timpul verii, îți permit să dormi neîntrerupt noaptea, indiferent de luminile de afară, și, trebuie să recunoaștem, întregesc ferestrele, venind în completarea perdelelor. Draperiile îți asigură și intimitate, indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă, așa că ai un motiv în plus să achiziționezi astfel de produse. În cele ce urmează, vei afla răspunsul la întrebarea cum alegem draperiile în funcție de fiecare cameră. 

Draperii excelente pentru sufragerie 

Sufrageria este spațiul în care petreci momente frumoase alături de familie și prieteni sau în singurătate, când vrei să te relaxezi după o zi istovitoare. De aceea, pentru această cameră ai nevoie de draperii din materiale ușoare, cu ajutorul cărora să ajustezi lumina după bunul plac. Draperiile îți vor fi utile în sufragerie în special vara, pe timpul zilei, când razele mult prea puternice ale soarelui încep să încălzească întreaga încăpere. Pentru living, sunt indicate draperiile din materiale fluide, care să se asorteze perfect cu perdelele pe care le-ai ales deja. În ceea ce privește bugetul, acesta ar trebui să fie ultima ta grijă. Chiar și online, poți găsi draperii ieftine, calitative și atractive din punctul de vedere al designului. 

Și bucătăria are nevoie de draperii 

Probabil vei crede că în bucătărie draperiile sunt opționale, însă, de cele mai multe ori, sunt necesare. Spre exemplu, în zilele de weekend sau dacă lucrezi de acasă, la orele prânzului vei prefera să eviți ca razele arzătoare ale soarelui să pătrundă în bucătărie, cât timp gătești. De asemenea, sunt utile și dacă ai anumite preparate ce trebuie ferite de razele soarelui și pe care le păstrezi, de obicei, pe masă ori pe blatul de bucătărie. Astfel, pentru bucătărie optează pentru o draperie scurtă, cât este geamul, din material fluid, care să se potrivească modului de amenajare. 

Draperii pentru dormitor 

Alegerea draperiilor pentru dormitor poate fi destul de grea, mai ales dacă ai un partener cu gusturi total diferite. Spre exemplu, dacă partenerul sau partenera preferă lumină în cameră dimineața, iar tu vrei întuneric total, va trebui să găsiți o soluție de compromis. Însă, cel mai adesea, oamenii aleg draperii de tip blackout pentru dormitor, astfel încât somnul va fi neperturbat de lumina zorilor. 

Cum alegi draperiile pentru birou? 

Multe persoane optează doar pentru perdele în birou, însă, precum în cazul bucătăriei, acestea sunt necesare. Chiar dacă lumina naturală este excelentă pentru lucrat, în funcție de amplasarea locuinței, s-ar putea să te deranjeze o cantitate prea mare de lumină. Astfel, îți recomandăm să optezi pentru draperii din materiale subțiri, pe care să le poți muta așa încât să te bucuri de lumina naturală, fără ca razele soarelui să te deranjeze prea mult. De regulă, poți acoperi doar jumătate de geam, în funcție de cum pică razele soarelui în cameră. 

Camera copilului are nevoie de draperii excelente 

Somnul este foarte important pentru copii, deci trebuie să faci tot posibilul pentru a fi neîntrerupt până dimineața. De asemenea, draperiile sunt utile și pentru somnurile de zi, când este nevoie de întuneric în cameră. Atât lumina de dimineață, cât și diverse lumini de noapte pot deranja copilul. Spre exemplu, dacă locuiești la curte, iar dormitorul este lângă stradă, luminile farurilor de pe drum este posibil să îi perturbe somnul copiilor. Pentru camera copiilor, cel mai bine alegi draperii atractive, colorate, care să se potrivească perfect încăperii și stilului în care ai decorat deja. 

Așadar, draperiile sunt necesare în majoritatea camerelor din locuință și este indicat să le alegi în funcție de destinația acestora. Pentru living și bucătărie, optează pentru draperii subțiri, iar pentru dormitoare, încearcă să alegi draperii blackout

Sursa foto: Shutterstock 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top