casti de copiat
Stiri

Cum sa iti pui afacerea pe internet

Orice afacere din ziua de astazi trebuie sa existe si pe online, nu mai traim in epoca in care foloseam Pagini Aurii si de acolo cautam anumite servicii pentru afaceri sau pentru acasa. Acum cu o simpla cautare pe gogle gasim aproape orice, lucrurile au evoluat si oamenii trebuie sa inteleaga asta.

Sunt oameni de afaceri care cauta tot timpul servicii gratuite sau cat mai ieftine, nimeni nu spune ca e ceva gresit in asta, doar ca de cele mai multe ori ieftin nu inseamna neaparat si bun. In anul 2011, cei de la Google au stabilit ca exista un “Moment Zero al Adevarului”, cunoscut drept ZMOT (Zero Moment of Truth), care descrie o revolutie in ceea ce priveste modul in care consumatorii cauta informatii online si cum iau decizii cu privire la branduri sau produse.

Aceasta lucru se refera la momentul in care oamenii decid sa caute pe internet diverse informatii si raspunsuri despre anumite nevoi si probleme pe care le au in momentul respectiv. Intrebarile pot fi despre orice – de la “Ce pasta de dinti imi albeste dintii?” sau “Cum scap de o pata de vin rosu de pe camasa?”. Un brand care raspunde la aceste intrebari la momentul potrivit are un beneficiu dublu: ajuta consumatorul cu lucruri foarte utile si castiga un avantaj competitiv pe care alte companii nu il au.

Asta se intampla in anul 2011 dar de atunci, regulile sau cam schimbat si asta din cauza aparitiei telefoanelor inteligente pentru ca statistic vorbind, majoritatea prefera sa faca aceste cautari de pe telefon si nu de pe calculator. Majoritatea oamenilor lucreaza la job pe un calculator iar cautarile astea se doresc a fi mai personale si din acest motiv multi cauta diverse lucruri de pe telefonul mobil. Brandurile au inteles asta si prefera as “vanda” prin oferirea ajutorului direct consumatorilor, astfel daca faci parte din viata lor atunci vinzi.

Ei bine.. aceste lucruri se fac in timp, nu se intampla totul peste noapte si dincolo de asta, totul costa, o postare pe facebook poate vinde azi si maine dar nu va vinde si peste o luna sau doua.

Multi trebuie sa inteleaga ca un site al companiei, fie el doar de prezentare este extrem de util si asta pentru ca siteul este efectiv o carte de vizita pe internet. De exemplu va recomandam o firma de web design in Brasov a carei echipa are niste oameni super creativi care incearca sa gaseasca solutiile potrivite si puteti vedea asta din proiectele la care au lucrat.

Un site de prezentare nu trebie sa fie complex ci trebuie sa prezinte activitatea unei firme intr-un mod cat mai simplu si elegant.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top