Stiri

De la radio la management medical: Andrei Ciobanu, redactorul-șef al Impact FM , acum country manager la PC Dental România

De la radio la management medical: Andrei Ciobanu, redactorul-șef al Impact FM , acum country manager la PC Dental România

A învățat că lucrurile în viață nu se câștigă ușor ci doar prin muncă și chiar de la vârsta de 12 ani, a început să își câștige proprii bănuți. Făcând parte dintr-o familie cu 5 frați, oportunitățile nu i-au fost chiar la îndemână. A făcut primii bani din cules de cireșe în livezi, urmând ca mai târziu să prezinte evenimente ale unui partid politic, susținând atunci activitatea primarului din Zorleni, actualmente edil al aceleași comune. A prezentat baluri, a dat voci pentru reclame ca ulterior să ajungă în fața microfonului și să se afle pe scenă salutând începutul a diverse concerte. Ajuns la facultate în Iași a lucrat ca reporter pentru diverse publicații, a prezentat jurnalul Apollonia TV, a prezentat știri trei ani la Radio NordEst Fm, a colaborat cu Radio Iași și a lucrat cu mai multe televiziuni naționale pe poziția de voice-over.

După ce reușit să deprindă jurnalismul, a lucrat o perioadă pentru o televiziune națioanlă creștină, urmând ca ulterior să se întoarcă în Capitala Moldovei de unde să o ia de la capăt. Nu a renunțat și a plecat de la aceeași poziție de reporter pentru Impact Fm România, urcând treaptă cu treaptă, până la prezentatorul matinalului alături de alți jurnaliști locali și până la a coordona redacția de știri a trustului de radio.

Este povestea lui Andrei Ciobanu, un absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași care în prezent are 33 de ani, mai bine de jumătate dintre aceștia fiind dedicați pasiunii sale – media.

De la radio la management medical: Andrei Ciobanu, redactorul-șef al Impact FM , acum country manager la PC Dental România

Într-o mișcare surprinzătoare care marchează o schimbare semnificativă în carieră, fostul redactor șef este provocat să cocheteze cu reprezentanța medicală. După un proiect destul de relevant pentru acesta care l-a introdus in lumea medicală ca reprezentant al unei companii medicale germane, acceptă să devină area sales manager pentru un gigant în biomateriale. Puțin mai târziu în 2021, îl regăsim prezentând știri. Nu, nu a revenit la pasiunea sa însă continuă să lucreze din pasiune pentru o televiziune dar focusul principal este PC Dental, compania care la determinat să preia poziția de Country Manager, o companie ce distribuie implanturi dentare și biomateriale.

Cu o educație media, Andrei Ciobanu este în prezent responsabil pentru gestionarea operațiunilor zilnice ale companiei, strategia de creștere pe piața locală, și dezvoltarea relațiilor cu partenerii săi și cu clienții din sectorul medical.

Căsătorit cu Diana Ciobanu și în prezent tatăl unei fetițe de doar 5 ani, traseul profesional urmat de acesta nu reprezintă decât un exemplu de curaj și dorință de a face o diferență semnificativă în alt domeniu esențial decât cel în care s-a pregătit inițial. Această tranziție neobișnuită ilustrează cum competențele de leadership și management sunt transferabile între diferite industrii, iar adaptabilitatea este cheia succesului în carieră. Într-o perioadă în care sectorul medical se confruntă cu provocări continue și nevoia de inovație este mai mare ca niciodată, aportul unui lider cu o viziune proaspătă poate fi benefic pentru întregul sistem.

De la radio la management medical: Andrei Ciobanu, redactorul-șef al Impact FM , acum country manager la PC Dental România

Tu ce alți oameni de valoare cunoști?

#oamenidevaloare #viatacusens #ilustreazăprovocări

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top