Diverse

Implantul dentar si de ce sa apelati la aceasta procedura

Daca aveti nevoie de un implant dentar sau dentistul dvs. v-a recomandat, probabil va intrebati si ce sunt implanturile dentare, cum sunt puse si cat costa? In acest articol, va vom oferi toate detaliile pentru a intelege mai bine care este utilitatea unui asemenea tip de tratament, in cazul in care este recomandat, si care sunt diferitele etape ale interventiei.

Un implant dentar: ce este?

Un implant dentar actioneaza ca un dinte artificial si, prin urmare, este insurubat ferm in osul maxilarului pentru a sustine proteza dentara sau dintele atasat la acesta. Scopul sau principal este sa inlocuiasca radacina unui dinte care a fost deteriorat sau rupt si sa sustina o proteza. Mai exact, un implant dentar este o tija metalica (care poate masura intre 10 si 15 mm lungime), care este fabricata din titan. Acest metal este perfect compatibil cu corpul uman, ceea ce reduce considerabil riscul de respingere. In prezent, unele implanturi sunt fabricate din zirconiu care prezinta aceleasi avantaje in ceea ce priveste biocompatibilitatea, fiind in acelasi timp alb (deci mai discret decat implantul de titan). Implanturi dentare pot fi puse la clinici specializate precum Dental Premier. Preturile sunt foarte avantajoase si adesea pacientii pot beneficia de reduceri substantiale.

Odata ce implantul dentar este in loc, perioada de vindecare poate dura cateva saptamani, metalul utilizat permitand maxilarului sa colonizeze implantul, astfel incat sa poata fi integrat perfect cu restul maxilarului. Prin urmare, este important sa intelegeti diferenta intre implant (a carui functie principala este de a oferi sprijin) si proteza care va inlocui dintele.

Un dinte lipsa are consecinte estetice, dar si psihologice.

Un zambet fara dinti nu este niciodata usor de asumat, mai ales atunci cand este vorba de dintii fata. Dar acestea nu sunt singurele probleme cauzate de unul sau mai multi dinti lipsa. O „gaura” provoaca resorbtia osului maxilar si, in cele din urma, interfereaza cu mestecarea si vorbirea. Alti dinti se pot misca si deteriora daca dintele lipsa nu este inlocuit. De indata ce un dinte este extras sau pierdut, indiferent de cauza, recomandam sa il inlocuiti cat mai curand posibil pentru a evita multe inconveniente.

De ce sa alegeti implantul?

In primul rand, aceasta radacina artificiala foloseste o tehnica sigura si dovedita, care reprezinta peste 95% rata de succes. Apoi, nu deterioreaza niciun alt dinte. Implantul este, de asemenea, de preferat protezei detasabile. Este mult mai confortabil, deoarece este fix, iar pacientul uita complet ca nu are dinti naturali.

In cele din urma, implantul dentar garanteaza un rezultat dintre cele mai naturale. Pe aceasta radacina din titan este instalata o coroana. Aceasta este realizata pentru a corespunde dentitiei. Culoarea, marimea, forma: sunt in armonie cu restul danturii. In doar cateva sedinte, fara durere sau reactii adverse, pacientul obtine un zambet atat estetic, cat si sanatos. Si asta, pentru multi ani. Implantul dentar are, intr-adevar, o rezistenta mare, chiar uimitoare daca se adopta o igiena orala buna. Implantul dentar reprezinta astfel o solutie excelenta pentru inlocuirea unui dinte lipsa sau chiar pentru mai multi dinti.

Care sunt diferitele tipuri de implanturi?

Exista mai multe tipuri de implanturi dentare, care variaza in general in forma lor. Poate fi implant cilindric, conic sau poate avea o forma de lama, disc etc. Acestea pot fi utilizate pentru a satisface nevoile dentare specifice. Exista, de asemenea, doua tipuri principale de implanturi, primul fiind metalul. Implantat direct in maxilar, permite mentinerea unuia sau mai multor dinti. Al doilea este subperiostal si plasat sub gingii pentru a sustine proteza. Mai putin obisnuit, este recomandat mai ales persoanelor cu maxilarul sensibil.

Implantul dentar actioneaza ca un amortizor pentru a va facilita si consolida puterea de mestecare, poate rezista la o presiune cuprinsa intre 10 si 35 KG / cm². Datorita compozitiei sale, poate continua sa functioneze fara a fi deteriorat de contactul cu saliva, gingiile tale si alimentele pe care le consumi. Implanturile dentare sunt, de asemenea, concepute pentru a rezista in timp si teoretic depasesc longevitatea noastra umana.

Apelati la serviciile Dental Premier pentru implanturi de calitate.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top