Evenimente

Importanța recuperării medicale

Fizioterapia este un domeniu de medicină care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea afecțiunilor sistemului musculo-scheletic. Fizioterapia este o parte a procesului complex de reabilitare care ajută pacienții să se ocupe și să se recupereze dintr-o gamă largă de diagnostice și probleme de sănătate.

Cele mai frecvente probleme de sănătate, tulburări sau leziuni cu care se confruntă fizioterapia includ durerile de spate și de coloană vertebrală, dureri de cap sau articulații. De asemenea, prin recuperare medicală vă puteţi reface dacă aţi suferit leziuni sau boli degenerative sau neurologice, cum ar fi artroza, accidentul vascular cerebral sau entezopatia.

Există multe abordări, metode și concepte de fizioterapie. Toate vizează un același obiectiv de a atinge cea mai bună stare posibilă a corpului pacientului. Iar acest lucru este posibil prin recuperare medicală.

Sistemul musculo-scheletic este format din oase, mușchi și articulații, dar și ligamente şi tendoane. O funcționare adecvată a sistemului necesită o cooperare cu alte sisteme corporale, cum ar fi pielea noastră sau sistemul circulator. Pentru a oferi o recuperare medicală completă, trebuie urmat un tratament medical complex cu ajutorul unui fizioterapeut.

Recuperarea medicală include practici medicale de reabilitare, axate pe asistarea pacienților în îmbunătățirea, recuperarea sau menținerea abilităților lor fizice. Aceasta implică evaluarea, diagnosticul și tratamentul mai multor boli, dizabilități și tulburări folosind mijloace fizice. Practicienii din acest domeniu sunt cunoscuți ca fizioterapeuți. Acest tip de recuperare medicală funcționează pentru a restabili funcțiile și condițiile normale ale corpului, deoarece este o practică holistică care funcționează asupra întregului corp. De asemenea, funcționează asupra rănilor și bolilor. De obicei, pacienții sunt implicați direct în îngrijirea lor. Această îngrijire fizică poate fi găsită în multe locuri, în special în centre de recuperare.

Recuperarea medicală are multe beneficii pentru pacienții săi. Acesta abordează numeroase probleme fizice, inclusiv cardiopulmonare, cardiace, neurologice și ortopedice în rândul sugarilor, copiilor și adulților chiar și la bătrâni. Problemele ortopedice tratate includ dureri de spate și gât, afecțiuni articulare, leziuni sportive, amputație, fracturi osoase, artrită și afecțiuni postoperatorii. Pacienții sunt întotdeauna supuși unui exercițiu terapeutic pentru a spori rezistența, pentru a iniția mișcarea și pentru a reduce rigiditatea. Toate acestea sunt făcute pentru a calma durerea.

Oamenii care au dureri de spate sunt sfătuiți să ia în considerare recuperare medicală, deoarece este o opțiune eficientă și conservatoare. Cercetările și-au dovedit eficiența ridicată în reducerea durerii, întărirea mușchilor, îmbunătățirea mobilității, îmbunătățirea posturii prin exercitarea mușchilor coloanei vertebrale și eliminarea majoră a durerilor de spate. A urma această recuperare medicală în mod regulat ajută la reducerea stresului mecanic, la structurile coloanei vertebrale și îmbunătățește nivelul general al fiecărui om. Astfel, pacienții pot evita reapariția durerilor de spate.

Tratamentul afecțiunilor neurologice se poate realiza prin recuperare medicală. Unele dintre afecțiuni precum boala Parkinson, accidente vasculare cerebrale, scleroză, paralizie cerebrală și leziuni ale măduvei spinării pot fi tratate sau ameliorate prin recuperare medicală. Recuperarea medicală este recomandată la orice vârstă, încurajând pacientul să își gestioneze afecțiunile și să se recupereze, învățându-l să rămână independent chiar și după finalizarea tratamentului fizioterapeutic.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top