Stiri

Îți dorești să îți construiești o casă nouă? Iată de ce lucruri ar trebui să ții cont!

Să îți construiești o casă de la zero este o experienta unica și îți oferă flexibilitatea de a realiza planul așa cum vrei tu. Va fi necesar sa iei numeroase decizii și, prin urmare, să fii prezent în cadrul acestui proces din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, construirea unei case nu trebuie să fie o activitate atât de copleșitoare, dacă ții cont de câteva lucruri.

Iată TOP 3 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să îți construiești casa visurilor tale!

  • Gândește-te cum ai vrea să fie

Cel mai crucial element al construirii unei locuințe este să întocmești un desen schematic ca să te asiguri că știi ce măsuri va trebui să iei în continuare. În primul rând, trebuie să îți dai seama în mare cum va arăta mobila, de cât spațiu vei avea nevoie pentru fiecare încăpere și așa mai departe. Strânge într-un singur loc mici însemnări în legătură cu dorințele tale și poze inspiraționale cu alte case. Astfel, tot procesul va dura mai puțin timp și, de asemenea, va fi mai puțin costisitor. Unele dintre cele mai comune caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare în timpul planificării includ: cât de mare vrei să fie casa, spațiul exterior sau preferințele tale în ceea ce privește activitățile zilnice. Pentru a avea un plan corect, cel mai bine este să apelezi la o echipă profesionistă, de exemplu, poți considera firma de proiectare Cad-on pentru servicii de cea mai înaltă calitate. 

  • Decide-te în privința sumei finale pe care o vei cheltui

Până să începi procesul de construcție, fă o decizie în ceea ce privește bugetul. Stabilește un preț care să includă toate cheltuielile cum ar fi costul materialelor, avansurile, costul forței de muncă și așa mai departe. Reține că procesul de construire este probabil să coste mai mult decât crezi. Prin urmare, aloca bani în plus pentru acoperirea unor costuri neprevăzute. Nu uita să ții cont de prețul articolelor suplimentare, cum ar fi contoare electrice, cabluri, garduri și cutii poștale care sunt foarte uitate.

Casa ta ar trebui să îți ofere mai degrabă libertate financiară decât faliment. Prin urmare, încadrează-te într-un buget. Discută cu arhitectul tău și fă-l să înțeleagă cât de mult ești dispus să cheltui. De asemenea, fii pregătit pentru cheltuieli suplimentare neașteptate. Este posibil chiar să fie nevoie să iei în considerare un imprumut bancar.

  • Alege cartierul potrivit

Înainte de a construi casa care ți se potrivește, trebuie să cumperi teren într-o locație corespunzătoare. Ai grijă ca zona să fie accesibilă. De obicei, cel mai bine este să fii aproape de locuri precum grădinițe, școli, policlinici și alimentare. Chiar dacă la început s-ar putea să te bucuri drumurile lungi până la cumpărături, pe viitor s-ar putea ca acest lucru să se schimbe. Cu siguranță, drumurile interminabile cu mașina până la magazin și distanța de prieteni te poate izola. Amintește-ți că locația va afecta și valoarea proprietății tale dacă intenționezi să o vinzi în viitor. Îți vei crește copiii și familia aici și trebuie să alegi cel mai bun cartier și comunitate pentru ei. 

Cu alte cuvinte, o casă nouă poate părea un proces complicat, însă dacă știi ce vrei și ai lângă tine echipa potrivită, cu siguranță vei obține rezultatele dorite. 

Sursa foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top