Diverse

Motostivuitoare pentru orice intrebuintare!

Fie ca esti in domeniul logisticii sau cel al constructiilor, mai devreme sau mai tarziu vei avea nevoie de un motostivuitor gpl sau unul electric. De obicei, motostivuitoarele  mai puternice, precum cele diesel sunt folosite in constructii, deoarece au o capacitate mai mare de a ridica paleti de tonaj mare. Magazinul depozituldestivuitoare.ro este un furnizor foarte eficient, care se bucura de un portofoliu de clienti destul de vast din Romania. De-a lungul timpului aceasta firma a distribuit motostivuitoare electrice, diesel, motostivuitoare GPL sau trasnpaleti.

Un motostivuitor este construit pentru a permite ridicarea unei sarcini maxime pana la o inaltime maxima (calculata in functie de centrul de greutate). Aceste informatii sunt precizate pe placuta de identificare a fiecarui motostivuitor si nu trebuie depasite. Un aspect important in exploatarea unui motostivuitor este dotarea acestuia cu role rotative in partea frontala. Acest lucru creste manevrabilitatea stivuitorului si nu necesita aplicarea vreunei forte suplimentare pe roti in timpul executarii unui viraj. O alta caracteristica esentiala a unui motostivuitor este instabilitatea sa.

Un motostivuitor, impreuna cu sarcina pe care o deplaseaza sau o ridica, trebuie considerate impreuna, ca o unitate cu centru de greutate variabil in functie de fiecare deplasare a sarcinii. Din acest motiv, de regula nu se iau viraje cu viteza si cu sarcina ridicata la inaltime mai mare decat cea necesara deoarece forta centripeta, combinata cu forta centrifuga, pot conduce la rasturnarea stivuitorului. Pentru a fi exploatate in conditii de maxima siguranta, modelele de motostivuitoare sunt proiectate pe baza unui grafic in care este prezentata capacitatea de ridicare (sarcina maxima) si inaltimea maxima pana la care aceasta poate fi ridicata (cu cat inaltimea de ridicare este mai mica, cu atat sarcina ce poate fi ridicata este mai mare).

Utilizarea unui motostivuitor pentru ridicarea unor persoane este interzisa daca acesta nu are instalate dispozitive suplimentare de siguranta specifice aplicatiei. Utilizarea stivuitoarelor este critica in depozitele de materiale si marfuri, precum si in centrele de distributie.

Utilizarea unui motostivuitor prezinta numeroase avantaje usurand munca operatorilor.

In cazul utilizarii unui motostivuitor, intr-un spatiu inchis, este imperativ ca acesta sa fie proiectat pentru a asigura operarea sigura si eficienta a stivuitoarelor. Un motostivuitor este controlat fie manual cu ajutorul unor parghii care actioneaza direct supapele hidraulice, fie electric, prin utilizarea unor parghii controlate cu ajutorul unor butoane. Utilizarea controalelor electrice permite construirea unor modele de motostivuitoare mult mai ergonomice. Aceste motostivuitoare sunt disponibile in diferite variante si capacitati de ridicare. Intr-un depozit obisnuit pot fi exploatate motostivuitoare care sa poata manevra sarcini intre una si cinci tone si care sa permita ridicarea acestora la inaltimi intre 1,5 m si 4 m.

In ceea ce priveste tipul actionarii, motostivuitoarele  pot fi imaprtite in motostivuitoare manuale si motostivuitoare electrice. Depozituldestivuitoare.ro este o sursa excelenta pentru firme de unde pot sa intre in posesia acestor masinarii. Executarea anumitor operatiuni in ziua de astazi necesita ingeniozitate si aparatura pe masura. Un motostivuitor reprezinta o cale sigura de a muta marfa pe rafturi, de a transporta piesele in fabrica sau de a ridica personalul la inaltimea raftului.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top