Business

Pereti mulati pentru siguranta excavatiei

pereti mulati de la Terratest Romania

Unul dintre cele mai durabile materiale de perete de sprijin este betonul. Pentru a construi pereti mulati pe santier, primul pas este saparea santului si al doilea sprijinirea peretilor excavati. Astazi, sistemele de sol armat cu materiale geosintetice sunt utilizate pe scara larga. Ca structuri portante, acestea indeplinesc in primul rand o functie de sustinere pentru a asigura fiabilitatea intregii structuri. Exemple sunt peretii de sprijin, protectia pantelor si stabilizarea acestora. Pamantul ranforsat poate fi folosit si pentru a construi pante abrupte si adiacente de pana la 110 grade. Structurile armate de retinere a solului, adica peretii mulati, dovedesc stabilitatea lor ridicata. Cu tehnologie de inalta calitate, peretii mulati pot fi ridicati mult mai repede decat cu metodele traditionale.

Economisirea timpului indica o reducere a costurilor cu forta de munca, datorita scaderii numarului de personal si echipamente. Deoarece solurile locale sunt adesea folosite, costul materialelor importate este redus semnificativ. Sistemele Geopier sunt un complex de solutii de sol armat cu diferite tipuri de placare. In afara de scopuri pur estetice, peretele mulat indeplineste o functie portanta. Suprimarea zgomotului este asigurata de constructia barierelor de zgomot, de exemplu, cu sistemul Geopier. Masurile de restaurare, cum ar fi pante abrupte cu pereti mulati cu oportunitati de amenajare a teritoriului, pot fi realizate cu Terratest Romania.

Pereti mulati cu rezistenta maxima la presiune ridicata

Prezenta pantelor de sol, apropierea de rezervoare sau rape necesita aproape intotdeauna pereti mulati, care impiedica parasirea solului de pe amplasament. De asemenea, peretii mulati sunt ziduri de sprijin care intaresc solul si rezolva problema deplasarii acestuia. Atunci cand se proiecteaza pereti mulati, este important sa se asigure rezistenta maxima la presiunea ridicata a pamantului si deplasarea. In caz contrar, este putin probabil ca structura sa reziste mult timp, iar solul va incepe incet sa alunece. Principalii factori de distrugere sunt presiunea la sol, masa de elemente suplimentare de perete, usurarea solului, vant puternic si vibratii, precipitatii mari, grosimea peretelui.

Cel mai bine este sa se incredinteze profesionistilor constructia de pereti mulati, care sunt o structura complexa. O evaluare preliminara a solului, dezvoltarea unui proiect individual si implementarea unor idei tehnice complexe, nu sunt disponibile atunci cand construiesti un zid de sprijin cu propriile maini, iar specialistii de la Terratest Romania care au o vasta experienta practica, vor transforma o zona nepromitatoare cu teren dificil, intr-o zona de lucru sigura, cu adevarat intr-un timp scurt si la preturi accesibile. Prin crearea de pereti mulati de la Terratest Romania se reduce presiunea solului prin construirea partii interioare in unghi si folosind margini neuniforme, se creaza un sistem de drenaj competent, se reduce presiunea din lateral prin reducerea greutatii umpluturii, inclusiv particule usoare goale in acesta.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top