Din dorinte proprii sau din necesitate, multi dintre noi apelam intr-un anumit moment din viata la servicii de foraje. Se poate spune ca fara de ele o mare parte din accesul la apa menajera in principal, dar si la cea potabila, ar fi imposibil. Exista o multime de firme de forare puturi de apa pe piata de profil din Romania, iar diferenta dintre ele o face, ca de fiecare data, calitatea serviciilor prestate.
Pentru ca ne dorim profesionalism si experienta in domeniu indiferent de serviciul de care avem nevoie, Eco Drill este o firma reper in aceasta ecuatie. Vorbim de un personal cu o vasta experienta in domeniu, dedicat in totalitate activitatilor pe care le executa, clasandu-se astfel pe un loc fruntas in topul firmelor de foraje din Romania.
Un rezumat al forajelor de puturi pe care Eco Drill le executa
In functie de zona in care se realizeaza forajul, debitul de apa necesar si nu numai, puturile de apa pot fi de doua tipuri: de mica adancime si de mare adancime. Cei ce urmeaza sa apeleze la un astfel de serviciu trebuie sa stie ca apa se obtine extrem de usor prin realizarea unui put de mica adancime. Insa exista un dezavantaj aici care se refera la faptul ca impuritatilor, in cazul uni put de mica adancime, le este mult mai usor sa ajunga in apa, riscul de contaminare completa fiind extrem de ridicat.
In aceeasi ordine de idei, expertii de la Eco Drill recomanda puturile de mare adancime. Motivul este unul simplu: puturile de mare adancime nu contin impuritati organice, ceea ce inseamna ca riscul de contaminare tinde spre zero.
Putul cu apa plina de nisip – o problema des intalnita in randul forajelor
Executarea unui put de apa nu este o operatiune atat de simpla precum pare, mai ales ca, in functie de zona, intreg procesul poate sa difere. Mai exact, pentru zonele de campie si deal, unde solurile sunt moi si medii cu preponderenta, expertii vor realiza un foraj hidrauluic rotativ cu circulatie de fluid.
Cand vine vorba de zonele de munte, unde solutile sunt semi dure si dure, forajul uscat cu ciocan de fund este cel ce va trebui sa fie aplicat.
Indiferent de tipul de foraj aplicat, acesta va avea nevoie de un strat cu rol de filtrant pentru a tine nisipul la distanta. Este vorba despre pietrisul margaritar, fara de care apa pompata din put va contine nisip. Acest pietris este rotunjit, cuartos, sort, de 4 ori mai mare decat media stratului acvifer captat.
De exemplu, daca sortul de pietris margaritar este folosit necorespunzator, rezultatul final va fi reprezentat de un foraj care furnizeaza nisip in combinatie cu apa. Pietrisul de 4 – 8 mm de la balastiera este un exemplu negativ in acest sens. Cei ce au nevoie de astfel de servicii, foraje puturi, trebuie sa stie ca acest tip de pietris, ales corespunzator, face diferenta dintre un foraj cu apa limpede si unul cu nisip.
Pentru si mai multe detalii privind forajele profesionale, cei interesati sunt invitati sa acceseze ecodrillforaje.ro.