Stiri

Sebastian și Bianca, doi tineri din Iași la doar 24 de ani, au renovat singuri o casă din chirpici și s-au mutat la țară

Renovare casa chirpici

Sebastian și Bianca, doi spirite tinere din Iași, au decis în 2023 să-și schimbe radical viața și să se mute la țară. Destinația lor a fost o casă veche din chirpici, care păstra în sine povestea anilor 1950. Cu o doză mare de curaj și determinare, au hotărât să îi redea vieții acelei case vechi farmecul original, dar adaptându-l nevoilor lor moderne.

Lucrările de renovare au fost o adevărată aventură pentru cei doi. Cu resurse financiare limitate, au decis să se încumete și să își asume singuri toate etapele acestui proiect. În fiecare zi, munca lor îi ducea pe cărările cunoașterii și îi învăța noi abilități. Au descoperit secretele zidirii, s-au ocupat cu grijă de grădină și au învățat cum să îngrijească animalele. În acest timp, casa nu doar că prindea contur, dar și sufletele lor se apropiau tot mai mult de natură și de ritmul ei firesc.

Pentru Sebastian, întoarcerea la casa din copilărie a fost ca o călătorie în timp. Fiecare colț al acelei case păstra amintiri pline de emoție și căldură. Părinții săi, în lipsa lor, au lăsat acel loc în paragină, iar el a simțit că trebuie să îi redea viață. Așa că, împreună cu Bianca, au decis să pornească această aventură. Au discutat cu părinții, au visat împreună și, în cele din urmă, au pus bazele planului lor de a readuce strălucirea casei cu prispă de lemn.

Casa din chirpici, situată în pitorescul sat Vlădeni, la câțiva pași de Iași, mai exact la aproximativ 50 km, a devenit locul unde vechiul și noul se întâlnesc cu grație. Construită în urmă cu mai bine de șapte decenii, această casă păstrează încă farmecul și autenticitatea vremurilor trecute. Bianca și Sebastian au respectat cu sfințenie această moștenire, dar au adus și nota lor personală prin reconfigurarea interioară.

Casa, cu cele două camere despărțite de un hol și cu magazia de lemn în spate, a fost transformată într-un spațiu deschis și luminos. Holul mare primește acum oaspeții cu căldură, iar dormitorul și baia sunt sanctuarele lor personale. Bucătăria și livingul sunt acum inima casei, un spațiu generos și primitor, unde tradiția și modernul se întâlnesc în armonie.

În fiecare colțișor al casei se simte efortul și dragostea lor pentru această nouă viață. Fiecare zid zidit și fiecare grăunte semănat au fost pași către o transformare profundă, atât a locuinței lor, cât și a lor înșiși. Acum, după aproape un an petrecut la țară, Sebastian și Bianca sunt convinși că această mutare nu a fost doar o alegere, ci o chemare pe care au simțit-o în sufletele lor. Este povestea lor, o poveste de curaj, determinare și iubire pentru natură și tradiție.

Sebastian și Bianca și-au împărtășit povestea pe rețelele de socializare, în speranța că exemplul lor îi va inspira și pe alții. Cititi intreaga poveste a lui Sebastian si a Biancai pe https://lovedeco.ro/la-doar-24-ani-au-renovat-singuri-o-casa-din-chirpici-si-s-au-mutat-la-tara/

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top