Diverse

Sfaturi despre anvelope camion si locatii din care sa le cumparam

Este important ca, indiuferent de tipul de autovehicul pe care il avem, sa stim la cine putem apela cand avem nevoie de piese de schimb, servicii de reparatii, intretinere, analiza si asa mai departe. Si, desi unele dintre acestea, precum anvelopele, nu primes atat de multa atentie, este bine de stiut cateva dintre avatajele pe care acestea le ofera dar si riscurile la care soferii se expuna atunci cand aleg pentru masinile lor anvelope de slaba calitate.

In primul rand, daca avem o masina puternica sau una care este foarte grea, asemeni unui camion sau utiaj industria, agricol, trebuie sa cumparam in special anvelope noi, care sa ne ofere cel mai inalt nivel de siguranta in utilizarea lor. accelerarile rapide constante, franarile bruste si la viteze mari, sarcinile mari de incarcare zilnice, toate pot afecta anvelopele, alaturi de alte piese si sistemele ale unei masini. In acest fel, durata lor de viata va si scazuta semnificativ si nu doar atat, utilizarea de anvelope de slaba calitate ne expune la pericule de accidente sau de a pierde usor controlul masinii pe anumite suprafete sau cand realizam anumite manevre.

Daca pentru unele persoane si a conduce o masina normala se poate dovedi o sarcina destul de dificila, a conduce un TIR sau un utilaj este cu atat mai complicat si mai riscant. Desi modelele de ultima generatie sunt dotate cu diverse camere si senzori de proximitate, care ne ajuta sa ne incadram mult mai bine pe banda de mers, in spatii inguste sau sa parcam, ceea ce conteaza cel mai mult este tot experienta soferului precum si calmul cu care este tratata orice situatie. Totul devine ceva mai usor cand si piesele de calitate ale autovehiculului ne ajuta in asta.

Anvelopele second-hand sau cele resapate constituie intr-adevar solutii mult mai ieftine insa acestea sunt doar ceva pe termen scurt si numai atunci cand le utilizam ne dam seama daca sunt sau nu bune. Exista de multe ori nevoia de a frana brusc si astfel, o anvelopa slaba, desi prezinta caile de rulare si lamelele in spate buna, daca ne uitam la ea, se poate sa nu se descurce atat de bine la a opri masina rapid. Este nevoie asadar de o anvelopa cat mai buna, preferabil noua. Orice anvelopa ale inscriptionate pe ea diverse specificatii, precum tipul sau, daca este de iarna sau de vara, diametrul, presiunea maxima la care poate rezista si cea care este sugerata, durata de rulare chiar, calculata in anumite conditii, precum si alte detalii necesate in utilizarea si intretinerea sa.

Prin intermediul magazinului online Anvelope Camion 19, putem obtine numeroase modele de anvelope dar si jante pentru camioane si masini industriale, in special de transport marfa, care sunt cel mai mult supuse la incarcaturi grele si la drumuri lungi. Ei ofera livrare in toata tara, in maxim 48 de ore, gratuit pentru livrari ce consta in 6 sau mai multe anvelope. De la ei putem obtine atat anvelope noi cat si anvelope second-hand sau anvelope resapate, care, desi deja utilizate, sunt de o calitate foarte buna si prezinta astfel o durata de viata destul de mare.

Se recomanda in special verificarea, nu doar cu senzorii sistemului TPMS, presiunea din roti ci si manual, astfel incat sa ne dam seama daca aceasta trebuie refacuta si cam cand. Senzorii nu ne anunta decat la procentul de 25% sau 30%, cand deja anvelopa a pierdut mare parte din presiune si din forma normala comparativ cu celelalte. Acest lucru deja se va simti la nivelul volanului, cand incercam sa mentinem masina dreapta pe drum sau sa luam viraje.

Si montarea anvelopelor este un aspect important, ne spun expertii. Experienta a aratat in absolut toate cazurile faptul ca anvelopele spate sunt deosebit de importante in stabilitatea autovehiculului. Fara stabilitate virajele sau franarea in conditii de umezeala sau polei pot cauza o rotire necontrolata. Daca exista doua anvelope noi pe partea din fata acestea vor dispersa foarte usor apa in timp ce anvelopele mai uzate aflate pe spate vor trece pe deasupra apei sau a altor suprafete alunecoase si practic vor fi literalmente ridicate putin de la nivelul carosabilului. Prin urmare la un viraj mai accentuat, si nu doar in acest caz, spatele masini nu va pastra directia dorita si masina se va rasuci necontrolat.

De asemenea, si anvelopele cu profil jos asezate pe jante cu diametru mare imbunatatesc manevrabilitatea. Astfel, din cauza peretilor josi ai acestor anvelope, raspunsul pe care soferul il are atunci cand misca volanul este mult mai bun.

Conditiile de drum mai potrivnice sunt cele care fac cu adevarat diferenta intre o anvelopa buna si una proasta. Franarea rapida, accelerarea atunci cand trebuie, mentinerea unui control cat mai bun, evitarea sau minimizarea deraparii si nu numai, reprezinta factori pe care o anvelopa buna ii poate realiza cu usurinta si ne poate oferi de asemenea si siguranta de care avem nevoie in trafic si chiat evitarea producerii unui accident.

Fiecare anvelopa, in special cele pentru masini industriale, au pe ele scrise indicii de incarcare, care specifica care este sarcina maxima la care o anvelopa poate rezista fara sa explodeze sau sa piarda presiune prea multa. Respectand pe cat posibil acest indice, avem siguranta ca anvelopa nu va ceda. Multe tiruri si masini de transport prezinta desigur si perechi de anvelope de rezerva, ce sunt imediat cuplate daca apar probleme la cere ce ruleaza deja. In acest fel, este posibil sa ne si continuam drumul fara sa oprim insa problemele trebuie rezolvate in cel mai scurt timp posibil.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top