Stiri

Studenții din Iași își descoperă viitoarea carieră cu programul Mindcraft Academy

Alegerea unei cariere reprezintă deseori o provocare pentru studenți, iar presiunea de a alege un domeniu de studiu, adesea sugerat de familie sau societate, poate duce la situații în care competențele și pasiunile individuale nu sunt luate în considerare.  Astfel, conform unor studii ale Băncii Mondiale, la terminarea anilor de facultate, majoritatea studenților dețin diplome și competențe care nu răspund cererilor de pe piața muncii și ajung să se angajeze în domenii care nu corespund cu pregătirea lor.

În acest context, BRD, ca partener fondator, lansează programul Mindcraft Academy, desfășurat împreună cu Școala de Valori, în calitate de partener educațional. Programul le va oferi studenților contexte de învățare pentru a-și descoperi pasiunea, dezvolta competențele și alege o carieră, fără a neglija întrebările care îi preocupă.

Începând din noiembrie 2023 și până în mai 2024, peste 1.200 de studenți care studiază în Iași, Cluj-Napoca și Constanța vor avea acces în program prin intermediul a 3 evenimente „Meet&greet Mindcraft Academy”,  8 ateliere educaționale, 9 webinarii live și 3 evenimente „Mindcraft Academy community meeting”. Astfel, li se va oferi contextul prin care să pună întrebări relevante pentru dezvoltarea personală și profesională, cu scopul de a-și descoperi cel mai curajos pas din carieră.

Prin acest parteneriat, BRD și Școala de Valori și-au propus să construiască o infrastructură axată pe principiul #NoWrongAnswer, deoarece studenții participanți în program vor beneficia de un dialog relevant, constant și cu sens pentru alegerile pe care le vor face în carieră, concentrat pe dezvoltare, descoperire și determinare. Tinerii vor înțelege cum să ia decizii în cunoștință de cauză pentru viața pe care și-o doresc, având imaginea completă a unor povești de viață care inspiră și motivează.

Programul Mindcraft Academy se adresează studenților care doresc să își descopere potențialul și să învețe lucruri despre ei și despre cerințele de pe piața muncii, astfel încât să afle ce job li se potrivește, dar și de ce competențe au nevoie pentru a ajunge acolo. Tocmai de aceea, programul Mindcraft Academy pune accent pe diversitatea activităților educaționale.

„Meet&greet Mindcraft Academy” va fi prima interacțiune a studenților cu oportunitățile din program. Echipa de program va ajunge la Iași, Cluj-Napoca și Constanța pentru a le vorbi viitorilor participanți despre ce poate însemna acest demers pentru ei. Studenții vor cunoaște toate activitățile din program, beneficiile, oportunitățile de carieră și de dezvoltare personală. Vor participa la activități educaționale menite să îi inspire și să îi ajute să-și descopere „super puterile” pentru o viitoare carieră.

Tinerii participanți vor beneficia de 9 webinarii, în care vor avea șansa de a cunoaște profesioniști din industrii diverse și de a afla cum au reușit aceștia să fie relevanți pentru comunitate, dar și ce i-a adus către succes. Studenții vor putea primi răspunsuri la întrebări precum: „Cum arată startul pentru un tânăr în era digitală?”, „Cum pot fi entry-level astăzi și super-angajat în viitor?” și „Cum muncim într-o lume diversă, incluzivă și echitabilă?”

La finalul webinariilor, studenții vor avea o imagine despre ce înseamnă să fii profesionist, să-ți pese de comunitatea în care trăiești, cum se construiește succesul și cum se ține piept eșecului ca angajat sau antreprenor.

Atelierele educaționale denumite „Works lounge” vor aborda subiecte de interes pentru studenți, precum „Folosirea tehnologiei ca tool de dezvoltare în carieră”, „Antreprenor sau angajat?”, „Cât de pregătiți suntem pentru Inteligența Artificială?” sau „Ce înseamnă un job în banking?”.

Prin tot ceea ce facem de foarte mulți ani încoace în legătură cu noua generație, dorim să îi pregătim pe tinerii români pentru un viitor care capătă noi perspective și dimensiuni în fiecare zi. O facem ajutându-i să perceapă mai bine realitățile societății actuale și oferindu-le instrumente care să le permită să se dezvolte în cetățeni care produc valoare pentru comunitățile în care trăiesc. Programul Mindcraft Academy este principalul nostru ambasador în lumea studenților și vom continua să-l îmbunătățim astfel încât el să devină un veritabil laborator pentru cei care vor asigura viitorul României la nivel economic și social”, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD Groupe Société Générale.

Silvia Bogdan, președintele organizației „Școala de Valori”, consideră că Programul Mindcraft Academy deschide orizonturile cunoașterii pentru studenții contemporani. „Programul Mindcraft Academy oferă tinerilor opțiuni de participare la webinarii, conferințe și ateliere centrate pe transformarea digitală (care ne schimbă modul în care învățăm, lucrăm și ne trăim viața), care adresează evoluția către interdisciplinaritate și intersecționalitate și pun accent pe prioritățile industriilor viitorului (pe care ni le dorim durabile, centrate pe om și reziliente la șocuri externe).

Menit să îi pregătească pentru viitoarea piață a muncii, programul Mindcraft Academy le oferă tinerilor șansa la dialog cu specialiștii din diferitele sectoare de activitate pe tema transformării digitale, facilitează procesul educațional de corelare a aspirațiilor și a seturilor de competențe ale tinerilor cu joburile și oportunitățile reale din piața muncii a viitorului și în mod excepțional, propune un program de internship la partener, pentru studenții care învață în domeniile IT&C, Banking și Științe Sociale. Desigur, Mindcraft Academy îi motivează pe tinerii dornici să-și construiască propriul business, să inoveze și să ofere șanse reale altor tineri, aflați în căutarea vocației personale.

După participarea la activitățile din program, studenții vor dobândi competențe de comunicare, gândire critică, intraprenoriat, leadership și educație financiară. Participanții vor fi așteptați și la târgurile de joburi, care pot fi un bun prilej de a fi angajat într-o companie care pune accent pe dezvoltarea celor care sunt la început de drum și nu au experiență.

Cei care doresc să participe în Mindcraft Academy se pot înscrie pe site-ul programului: Mindcraft Academy.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top