Diverse

Tipuri de acoperişuri metalice – care este cel mai bun?

 

Nu toate acoperişurile metalice sunt la fel. În prezent, proprietarii de case sunt mai bine informaţi că niciodată şi, atunci când aleg tipul de acoperiş, caută în primul rând ceva de calitate şi durabil. Iar dacă ai o firmă de comercializare a acoperişurilor, ar trebui să poţi oferi clienţilor tăi produsele de care au nevoie.

De ce sunt atât de populare acoperişurile metalice

Nu mai este un secret faptul că tot mai multe persoane se orientează către acoperişurile metalice, acestea având câteva avantaje de care merită ţinut cont:

  • Sunt uşor de transportat, manevrat şi montat;
  • Se găsesc într-o gamă extrem de diversificată de modele, culori şi stiluri;
  • Sunt rezistente la foc şi condiţii meteo;
  • Au un aspect estetic care dă valoare oricărui imobil;
  • Sunt uşoare şi nu pun în pericol structura clădirii;
  • Dacă au fost montate corect, sunt printre cele mai rezistente şi durabile acoperişuri.

Acoperişuri din aluminiu

Când vine vorba despre un acoperiş rezidenţial, aluminiul este cea mai populară opţiune. Acest lucru este explicat de faptul ca aluminiul este un material uşor, rezistent la coroziune şi durabil. Alte caracteristici care îl recomandă sunt:

  • Nu rugineşte;
  • Provine într-un procent foarte mare din materiale reciclate;
  • Este foarte eficient din punct de vedere energetic.

Din păcate, acoperişul din aluminiu este mai scump decât cel din oţel şi nu face faţă foarte bine grindinei de dimensiuni mari.

Acoperişul din oţel zincat

Acoperişurile din metal zincat sunt fabricate din oţel sau fier acoperit cu un strat de zinc pentru prevenirea ruginii. Zincul este adăugat pentru a crea o barieră de protecţie şi a preveni corodarea metalului de la bază. Datorită faptului că este ieftin, robust, uşor de personalizat şi durabil, oţelul zincat este unui dintre cele mai populare materiale folosite pentru acoperişuri. Din păcate, umiditatea din aer poate accelera coroziunea acestui tip de acoperiş, scurtând durata lui de viaţă. Alt dezavantaj poate fi faptul că greşelile de montaj accelerează apariţia ruginii.

Acoperişurile cu ţiglă metalică acoperită cu rocă

Ţigla metalică acoperită cu rocă conferă acoperişurilor durabilitate, protecţie şi un design superior. Acestea sunt bine protejate împotriva ruginii şi au o durată de viaţă considerabil mai mare decât a celorlalte tipuri de acoperişuri.

Ţigla metalică cu roca are performante foarte bune şi face faţa incredibil de bine condiţiilor meteorologice dure. Pentru integritatea acoperişului, montarea ţiglelor metalice acoperite cu rocă trebuie realizată profesional. În aceste condiţii, acoperişul va face faţă cu succes condiţiilor de vânt extrem.

Se instalează uşor şi rapid, oferă protecţie superioară împotriva vântului, a grindinei şi a focului şi este uşor.

Concluzii

Chiar dacă fiecare din cele cinci tipuri de acoperişuri metalice prezentate are avantajele şi dezavantajele sale, de multe ori alegerea se reduce la costuri. Totuşi, pentru ca investiţia să fie de durată şi inteligent realizată, înainte de achiziţionare este recomandat să te consulţi cu specialiştii în domeniu şi cu echipa de montaj. Mai mult, ar trebui să ţii cont şi de condiţiile meteo cu care te confrunţi şi tensiunile la care acesta va şi supus.

Pentru a evita erorile de instalare care pot fi fatale pentru integritatea acoperişului şi a structurii imobilului, este extrem de important să te asiguri că ai contractat o echipă cu experienţă pentru montaj.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top