Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Luni 20 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

MedLife, primul operator medical privat din Europa Centrală și de Est care transportă probe biologice de laborator cu ajutorul dronelor. Pentru început, transporturile au loc pe raza a 4 localități din județul Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta) către Oradea și Arad, urmând ca în viitorul apropiat proiectul să fie extins la nivelul întregii rețele medicale din țară. Cu o lungime de 120km, ruta dintre Oradea și Arad este în prezent cel mai lung traseu de zbor cu drona pentru probe medicale, din Europa, traseul fiind realizat în mai puțin de o oră. (medicanet.ro)

România, locul 5 în UE după suprafața agricolă. Într-un an în care valoarea producției agricole a Uniunii Europene a înregistrat o creștere record de 19%, România a înregistrat cea mai mică creștere a valorii sale, doar 5,5%. Această cifră reprezintă o surpriză neașteptată și, conform analiștilor, este influențată de prețurile mai ridicate, deși într-o măsură mai mică decât în alte state membre. (agripedia.ro)

Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea. Piero Ferrari, proprietarul companiei care produce celebrele mașini sport de lux, care este căsătorit cu românca Romina Gingașu, a spus la Digi FM că, recent, și-a cumpărat un autoturism Dacia și că îi place foarte mult. (digi24.ro)

Dacia Sandero a reușit să întoarcă rezultatele pe piața din Europa, concomitent cu o scădere mare a principalului rival, Tesla Model Y. În octombrie, Sandero a fost din nou cel mai vândut automobil din Europa, în timp ce SUV-ul electric de la Tesla n-a prins Top 10. (Profit.ro)

Cea mai frumoasă femeie din lume. Cine a câștigat Miss Universe 2023. Sheynnis Palaciosa din Nicaragua a câștigat ediția 2023 a concursului Miss Universe, care a avut loc în această dimineață, în capitala El Salvador din Statele Unite. 84 de concurente fiecare reprezentându-și țara de origine s-au duelat pentru marele titlu, însă doar 20 dintre acestea au ajuns în marea finală. (alphanews.ro)

STIRI DIN IASI

Pregătiţi-vă nervii: pasajul şi şos. Bucium intră curând în şantier total. Iată regulile de trafic pe dedesubt, peste liniile ferate! Şi constructorul, şi cei de la Căi Ferate au câteva condiţii: primul, stabilirea unor alternative şi a unui management de trafic cât mai eficient, iar ceilalţi, bariere la trecerea temporară la nivel peste linii. (Ziarul de Iasi)

Proiect imobiliar uriaş în apropierea Pădurii Breazu: 33 de blocuri, biserică, 7 clădiri de servicii. Un proiect imobiliar major este propus de două firme în zona Fundac Ursulea, arteră nemodernizată care pleacă din şoseaua Ştefan cel Mare, la prima curbă dinaintea intersecţiei acesteia cu bd. CA Rosetti (DN 24). Planul urbanistic cuprinde 33 de blocuri, o biserică şi mai multe clădiri de servicii. Proiectul va fi dezbătut public la Primărie pe 6 decembrie. (Ziarul de Iasi)

Stadiul la zi al proiectelor A7 și A8 pe fiecare sector în parte: grad de execuție de la 0% și până la 30%. Autostrăzile A7 și A8, de o importanță vitală pentru dezvoltarea zonei de nord-est a țării, înregistrează, după mulți ani de stagnare, un progres în implementare: A7 se află în execuție pe 12 dintre cele 13 secțiuni, în timp ce pe A8 a fost semnat contractul doar pentru o singură secțiune (din 4). (apix.ro)

Filmul zilei: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes deja in cinematografele din tara.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top