Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 15 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

eMAG listează Apple Watch 9 și Apple Watch Ultra 2. iPhone-urile se vor lista după-amiaza.

Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier din portul Constanța, la care Ministerul Energiei deține aproape 88% din acțiuni, a semnat cu dezvoltatorul imobiliar Iulius Real Estate, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, încheierea unui parteneriat în vederea valorificării unui teren de 38 de hectare al Oil Terminal, situat în secția Platforma Nord a amplasamentului terminalului. (profit.ro)

România extinde restricțiile în spațiul aerian din zona de nord a Dobrogei, după căderea dronelor rusești. Spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, a fost interzis, între anumite limite, ca măsură preventivă, pentru zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență), pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, care au condus la căderea unor drone pe teritoriul României. (profit.ro)

EA SPORTS FC 24 prezintă topul celor mai bine cotați jucători din SuperLiga României. Electronic Arts dezvăluie, împreună cu Liga Profesionistă de Fotbal, topul celor mai bine cotați jucători din SuperLiga României. În EA SPORTS FC 24, FC FCSB și Universitatea Craiova sunt cluburile care sunt reprezentate în top cu câte doi jucători.

STIRI DIN IASI

Festivalul Străzii Lăpușneanu, 15 – 17 Septembrie.

Iaşul s-a mărit marţi cu 121 ha. Miroslava pierde procesul câştigat anterior. În litigiu, acte de acum 32 de ani. Primăria Iaşi a câştigat un nou litigiu funciar cu Miroslava în cazul zonei de şes a Bahluiului. Municipalitatea a obţinut nulitatea (parţială) a unui act din 1991 prin care o suprafaţă de 121,3 ha era atribuită comunei limitrofe. Peste 110 hectare sunt intabulate de municipalitatea ieşeană din anul 2019, dar documentele care au stat la baza înscrierii dreptului de proprietate fuseseră contestate de către Miroslava. (Ziarul de Iasi)

Un nou restaurant McDonald’s ar putea fi amenajat la Iași, în capăt Păcurari. Stirea asta mai aparuse si in 2016, cand am scris si noi despre acest zvon. O companie ieșeană a obținut un certificat de urbanism cu scopul de a amenaja un restaurant McDonald’s în capăt Păcurari, conform informațiilor publicate de Primăria Iași și consultate de APIX.ro.

Iesenii pot plăti impozitele și taxele locale fără penalizare până pe 2 octombrie 2023 inclusiv. Întrucât 30 septembrie 2023 este zi nelucrătoare, scadența termenului de plată a celei de-a doua tranșe din anul 2023 pentru principalele impozite și taxe locale (impozitul / taxa pe cladiri, impozitul / taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport etc.) se prelungește până pe 2 octombrie 2023 inclusiv. (Stirea de Iasi)

Nou in Iasi: Se deschide Shaormeria Băneasa Iași

Noaptea Sinagogilor Deschise Iasi 2023

Filmul zilei: Pet Sematary: Bloodlines | Official Trailer | Paramount+

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top