Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 6 Decembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional. În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe. (News.ro)

Miniștrii justiției și cei afacerilor interne ai țărilor din UE (Consiliul JAI), reuniți astăzi la Bruxelles, nu au dat undă verde primirii Bulgariei și României în “spațiul Schengen”. Cel care a anunțat mai întâi noul eșec a fost ministrul de interne al Bulgariei Kalin Stoianov, care a spus că cele două țări sunt în continuare tratate “la pachet”, în special în fața opoziției Austriei și Olandei. Kalin Stoianov, proaspăt în postul de ministru de interne, s-a declarat însă “optimist” și a spus că a avut contacte cu Cătălin Predoiu pentru o strategie comună. (G4Media)

Fitch Ratings a confirmat ratingurile celor mai mari trei bănci din România, BT, BCR si BRD, citând capitalizarea adecvată și îmbunătățirea oportunităților de profit în sectorul bancar, în pofida unor “slăbiciuni structurale”. (Profit.ro)

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este urmărit penal de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, a anunțat instituția. Ancheta a fost deschisă în urma unei investigații Recorder. (Libertatea)

Cerealele produse în România a depășit pentru prima dată pragul de 5 miliarde de euro. Anul 2021 a fost cu adevărat remarcabil pentru agricultura României, marcând un record în producția de cereale, conform datelor agregate disponibile. Valoarea cerealelor produse a atins un impresionant prag de peste 5,6 miliarde de euro, stabilind o performanță fără precedent în istoria recentă a țării noastre. (agripedia.ro)

STIRI DIN IASI

Nou in Iasi: Restaurant Caucaz. Mâncare Georgiana precum Khachapuri, Khinkali, Satsivi, Lobio sau vinurile Saperavi acum și la Iași.

Motivele absenței marilor lanțuri hoteliere în Iași. Orașul Iași, cunoscut pentru bogata sa istorie și tradiție culturală, pare să rămână o excepție notabilă în ceea ce privește prezența marilor lanțuri hoteliere internaționale. Deși industria turismului înregistrează o creștere semnificativă la nivel național, de ce nu este ales acest oraș de pe malurile râului Bahlui să fie parte din această expansiune hotelieră?

O nouă grevă în Justiţia ieşeană, în serviciile de probaţiune: „Nu ni s-au mai majorat din 2016”. Salariul mediu e de 5.800 lei. În timp ce unii ieşeni abia acum îşi schimba în dulapuri hainele de vară cu cele de iarnă, consilierii de probaţiune din Iaşi îşi scot din sertare banderolele de grevă japoneză, pe care le-au purtat şi iarna trecută, în semn de protest faţă de discriminările salariale la care consideră că sunt supuşi. Salariile, spun ei, nu li s-au majorat din 2016, deşi fac parte din aceeaşi familie ocupaţională ca restul angajaţilor din Justiţie. Iar ultimul mesaj primit de la directorul adjunct al Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP) i-a revoltat de-a binelea. (Ziarul de Iasi)

Record de pasageri in luna noiembrie 2023 pe Aeroportul International Iasi. In luna noiembrie a acestui an aproximativ 190 de mii de pasageri au decolat și aterizat pe Aeroportul Iași, traficul fiind dublu față de cel din aceeași perioadă a anului trecut. Tot în noiembrie, Aeroportul International Iasi a marcat o premieră absolută, depășind pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați de la începutul anului. (Stirea de Iasi)

Bulgarii de la Recycle International construiesc o clădire de birouri, în Iași, cu 14 etaje! Conexiunile ajung la oligarhii ruși, producători de drone pentru războiul din Ucraina. O clădire de birouri cu 14 etaje ar urma să fie construită de bulgarii de la Recycle International. Pe amplasamentul de pe bd. Chimiei nu a fost acceptată varianta unor blocuri de locuințe colective. Proiectul a trecut de sesiunea de dezbatere publică și va fi suspus votului în Consiliul Local într-o ședință viitoare. Reprezentanții companiei au precizat că Stoyan Petrov Tsanev, administratorul firmei, va putea oferi detalii despre investiție după ce se întoarce în România. (bzi.ro)

Filmul zilei: Maestro | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top