Stiri

Trăiește clipa prin acorduri muzicale 

Ai pășit de curând în lumea muzicii? Instrumentul muzical cu care ai debutat pe aceste culmi este chitara? Atunci ai ajuns unde îți doreai.  

 Cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată, ce tip de chitară ți se potrivește. Dacă ai ales să-ți creezi repertoriile și să urci pe marile scene cântând la chitara acustică pentru a-ți bucura ascultătorii, află că mcmusic.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de chitare acustice

 Alege să achiziționezi chitara potrivită nevoilor tale, ținând cont de cele mai relevante criterii 

 1. Forma chitarelor acustice
 • Dreadnought – se folosește pana pentru a cânta la acest tip de chitară. Creează sunete echilibrate, precum sunete înalte clare, bas puternic și sunete mijlocii concrete. 
 • Jumbo – aceste chitare sunt caracterizate de corpul mare și voluminos. Obțin un sunet mai puternic, iar frecvența bașilor este mai accentuată.  
 • Parlor – acestea au un design subțire, corpul fiind de dimensiuni mai reduse și cu colțuri rotunjite. Creează sunete largi, dinamice și călduroase. Acestea au fost utilizate pentru a se cânta în saloane, denumirea fiind împrumutată din termenul englezesc, “parlors”.  
 • Folk – acest tip de chitară deține o formă care combină stilurile de chitara dreadnought și pe cea parlor. Sunetele medii sunt cele predominante, în timp ce rezonanța este mai mică 
 • Cutaway – acest tip de chitară prezintă o scobitură aflată în forma acesteia, care permite celui ce o utilizează să acceseze mai facil tastierele din partea superioară a gâtului de chitară. 
 1. Corpul chitarelor acustice 
 • Chitarele cu corp stratificat – accesibile pentru cei ce abia au pășit în domeniul muzicii, deoarece necesită o minimă întreținere. Sunt ideale pentru a fi transportate cu ușurință și pentru cântecul din jurul focului de tabără.
 • Chitarele semi masive – confecționate din lemn masiv pentru partea frontală și material stratificat pentru laterale (atenție sporită în cazul depozitării acesteia, ferită de locuri cu umiditate). Oferă sunete ample și mai bogate. 
 • Chitarele masive – confecționate în totalitate din lemn masiv, oferă cea mai înaltă calitate, atât din punct de vedere al materialului din care este creată, cât și din punct de vedere al sunetelor emise. Precum în cazul chitarelor semi masive, trebuie oferită atenție sporită în ceea ce privește depozitarea acestora (ferite de umiditate și alți factori dăunători). 
 1. Materialul din care sunt confecționate chitarele acustice – în parte parte, chitarele acustice sunt fabricate fie din lemn masiv, fie din lemn laminat, ori o combinație între cele două, enumerate mai sus.  
 • Molidul – cel mai utilizat tip de lemn pentru confecționarea chitarelor acustice. 
   
 • Cedrul – rezonează bine la abordarea ușoară a cântatului și este recomandat pentru tehnica ciupirii corzilor.
 • Mahonul – când placa frontală a chitarei este confecționată din acest tip de lemn, chitara produce un sunet mai pronunțat. 
 • Nucul – acest tip de lemn adaugă densitate sunetului, când este folosit pentru placa din spate a chitarei. Sunetul devine mai clar și mai micșorat. 
 • Arțarul – confecționarea unei chitare din acest tip de lemn va produce sunete puternice, note înalte și foarte clare. 

 Așadar, pentru un artist al muzicii, ce poate fi mai glorios decât să-și trăiască viața pe acorduri de chitară? Trăiește clipa! Simte muzica! 

Sursa foto: pexels.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top