Stiri

Tu ce știi despre fertilitatea masculină?

Fertilitatea a fost considerată în mod tradițional ca fiind o “problemă a femeilor”, însă în realitate este mai mult de atât. Din punct de vedere statistic, cercetările indică faptul că aproximativ 1 din 6 cupluri se luptă cu infertilitatea, iar circa 40% din cazurile de infertilitate sunt de cauză masculină. Conștientizarea protejării, îmbunătățirii și testării fertilității masculine este la fel de importantă ca și pentru partea feminină.

Testarea spermatozoizilor în confortul locuinței?

Există mai multe motive pentru care bărbații ar putea dori să facă testul acasă, mai degrabă decât la o clinică medicală. Poate că sunt la începutul demersului lor de a-și testa fertilitatea și nu sunt pregătiți să se programeze la o clinică. Sau poate consideră că presiunea de a fi la înălțimea cerințelor într-un cabinet rece și neprimitor este un pic prea mare! Oricum ar fi, există o mulțime de aspecte pozitive în ceea ce privește spermograma la domiciliu.

Ce ar trebui să măsoare un kit de autotestare a spermei ?

Există trei măsurători relevante, și anume: volum, concentrație și motilitate.

  • Volumul de spermă (ml)
  • Concentrația de spermatozoizi (Milioane/ml)
  • Motilitatea spermatozoizilor (%)
  • Numărul total de spermatozoizi mobili (Milioane)

Numărul total de spermatozoizi mobili este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca fiind cel mai bun indicator al fertilității factorului masculin. Acesta prezintă numărul de spermatozoizi în mișcare, care se deplasează înainte, per ejaculare. ExSeed este singurul dispozitiv de testare a spermei la domiciliu de pe piață, avizat la nivel European și înregistrat ca dispozitiv medical, care vă poate oferi aceste informații.

Cum se realizează o spermogramă la domiciliu?

Se introduce o probă de spermă în cupa de colectare, apoi se utilizează pipeta pentru a pune câteva picături pe lamelă, iar ulterior se introduce lamela în dispozitivul ExSeedCu ajutorul smartphone-ului se înregistrează imagini video ale probei, iar în câteva minute aceasta va fi analizată și rezultatele vor fi disponibile.

Pentru utilizator este simplu și ușor, dar în spatele ecranului se află o tehnologie uimitoare. Practic, telefonul personal efectuează o microscopie, similar cu procesul utilizat în laboratoare.

Organizația Mondială a Sănătății recunoaște smartphone-urile ca fiind un instrument excelent pentru analiza spermei, deoarece acestea sunt echipate cu camere digitale de înaltă calitate.

Încercați să concepeți un copil sau plănuiți să faceți asta în viitor?

Kit-ul este apreciat de experții în fertilitate “ExSeed, kit-ul avansat de autotestare a spermei la domiciliu vă furnizează șansa să cunoașteți rapid și precis sănătatea fertilității, oferindu-vă în același timp instrumentele și sprijinul pentru a o îmbunătăți!” Sandy Christiansen, Consultant în fertilitate și embriolog.

Indiferent de etapa vieții, procesul de înțelegere a sănătății fertilității masculine este deosebit de important, sistemul reproducător având un rol fundamental în ceea ce privește sănătatea ca întreg. O analiză a spermei poate furniza o imagine despre ceea ce se întâmplă în întregul organism – iar un rezultat slab poate fi un indicator al altor probleme, atât ușoare, cât și grave.

 

De la testosteron scăzut până la anumite tipuri de cancer, testul avansat de fertilitate masculină poate fi un indicator al unor probleme de fond.

Beneficiile Kit-ului de autotestare la domiciliu ExSeed

ExSeed contribuie la creșterea șanselor de a concepe printr-un program personalizat dedicat îmbunătățirii calității spermei, prin imagini mărite de 200 X ale spermatozoizilor în mișcare plus multe alte beneficii, fiind necesar un smartphone pentru interpretarea rezultatelor. Kit-ul este livrat într-o cutie elegantă, cu ambalare discretă pentru a beneficia de toată intimitatea. 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top