Stiri

Vacanțele în Italia sunt tot timpul momerabile

Italia, o țară îmbietoare cu peisaje pitorești și o istorie bogată, este renumită pentru frumusețea sa naturală și pentru varietatea sa culturală. Pe lângă atracțiile sale istorice și arhitecturale, țara este binecunoscută și pentru țărmurile sale spectaculoase și pentru plajele sale însorite. De la orașele istorice încărcate de farmec până la plajele ascunse și la peisajele montane impresionante, coasta italiană oferă o varietate de destinații de neuitat pentru orice călător în căutarea aventurii și relaxării.

Veneția: Pierde-te în canalele și în străduțele labirintice ale Veneției, un oraș construit pe apă. Fii atent la comorile ascunse, cum ar fi Libreria Acqua Alta, una dintre cele mai unice librării din lume, cu cărți împilite pe rafturi și chiar în căzi de baie, o apărare ciudată împotriva ocurențelor rare de acqua alta!

Italia, Venetia de vizitat

Gargano: Schimbă-ți gondola cu bocancii de drumeție și explorează frumusețea sălbatică a vechiului Pădure Umbra din Parcul Național Gargano. După drumeție, te poți răcori pe plajele cu nisip alb ale Baia delle Zagare, unde marea Adriatică cristalină se izbește de țărm.

Salento: Provincia cea mai sudică a Pugliei, Salento este plină de sate albăstrii. Înnoadă-ți plasele și scufundă-te în apele cristaline ale Adriaticii, unde viața marină colorată oferă un spectacol subacvatic sclipitor. După aceea, savurează orecchiette, o pastă locală în formă de urechișoare, un deliciu care amintește de moștenirea culinară a regiunii.
Sicilia: Fii martorul spiritului aprig al Muntelui Etna, cel mai activ vulcan din Europa. Apoi, explorează Valea Templelor, unde ruinele antice grecești șoptesc povești ale erelor trecute. Și nu uita de plajele frumoase! Sicilia are destule!

Coasta Zeilor (Calabria): Relaxare pe plajele idilice ale Coastei Zeilor, unde Marea Tirrenică strălucește întâlnind stâncile dramatice. Aceasta este una dintre cele mai liniștite și mai curate destinații de pe coasta Italiei.

Coasta Amalfi: Străbate-ți drumul pe șoselele dramatice de-a lungul stâncilor care îmbrățișează coasta, oprindu-te să arunci o privire în satele colorate pastel care se coboară din munți ca un confetti colorat. Experimentează “Dolce Vita” la superlativ!

Sardinia: Plaje nesfârșite de nisip alb unde apa strălucește ca safirele. Îmbătrânește-te cu trecutul preistoric al insulei explorând misterioasele turnuri Nuragice în formă de stup.

Riviera Italiană: Amestecă-te cu mulțimile glamuroase din Portofino, un sat perfect de cartofi poștal frecventat de jet-set. Asigură-te că explorezi și orașele de coastă fermecătoare, cum ar fi Cinque Terre, Portovenere și Tellaro, unde pescarii își repară plasele și mirosul de focaccia proaspătă umple aerul.

Arhipelagul Toscanei: Sari din insulă în insulă printr-un paradis de golfuri ascunse și plaje izolate. Snorkel în apele cristaline pline de viață marină și explorează satele de pescari fermecătoare în care timpul pare să se oprească. Insula Elba este principala atracție, fiind acasă la unele dintre cele mai frumoase plaje din Italia.

Care dintre aceste destinații de neuitat ai vizitat? Oriunde ai alege să mergi pe coasta italiană, aventura și frumusețea sunt garantate.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top