Stiri

Cum arata noile trenuri romanesti construite la Iasi

Cum arata noile trenuri fabricate in Romania la IasiRomania incepe sa iasa incet din zona neagra a crizei financiare si din acest motiv, fabricile si uzinele functioneaza la capacitate maxima.
Desi sistemul feroviar din tara noastra este la pamant, la Pascani, judetul Iasi, fabrica Remar Pascani, membra a Grupului Grampet, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a livrat un tren Diesel de calatori care va circula in Republica Moldova.

Trenul este alcatuit din patru vagoane, unul business class, celelalte de clasele II si III“, au spus reprezentantii companiei Rempar Pascani.

Trenul are usi cu inchidere automata, sistem de climatizare, televizoare, radio, sistem Wi-Fi, rampa de urcare pentru persoanele cu dizabilitati sau pentru carucioare de copii, sonorizare de inalta calitate in scopul de a informa calatorii cu privire la statiile in care va opri trenul sau alte informatii decesare.

interior-clasa-ii

Acesta este primul tren din cele 15 pe care Remar Pascani urmeaza sa le reconstruiasca si modernizeze pentru Caile Ferate Moldovenesti. Remar Pascani se afla in negocieri avansate cu tari din Comunitatea Statelor Independente, pentru incheierea unor contracte de reconstructie si modernizare a peste 100 de trenuri“, au mai spus reprezentantii companiei.

exterior-tren

Valoarea unui astfel de tren este de aproximativ 2,2 milioane de euro.

interior-business-class

Tinem sa amintim si faptul ca in Cluj-Napoca s-au achizitionat 12 tramvaie noi noute fabricate in Polonia la fabrica PESA. Un astfel de tramvai costa 1,5 milioane de Euro, are 44 de locuri pe scaune, iar capacitatea maxima a calatorilor este de 298 de locuri, acestea consumand cu 50% mai putin curent electric decat vechile garnituri care se gasesc prin toata tara. Vezi mai multe informatii si fotografii cu noile tramvaie de la Cluj aici.

Facebook Comments Box

4 Comments

4 Comments

 1. Mihai

  June 11, 2012 at 6:41 pm

  Hai ca se poate si la noi, ce mama dracului. ­čśÇ
   

 2. iasi4u

  June 11, 2012 at 6:47 pm

  Corect! Bravo Mihai ­čśë

 3. Tintome

  June 11, 2012 at 7:20 pm

  “Romania incepe sa iasa incet din zona neagra a crizei financiare si din acest motiv, fabricile si uzinele functioneaza la capacitate maxima.”
  poate te crede careva….
   

 4. Alexandra

  June 14, 2012 at 9:01 am

  :)) Frumos tren , dar la cum e romanul, in mai putin de 2 luni va fi varza ! Murdar, zgariat,scris.. etc :))
  8-| nu se pastreaaza nimic in tara asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top