Evenimente

Caravana Filmelor Next soseste in Parcul Palas, 20 – 21 august

Caravana Filmelor Next soseste in Parcul Palas, 20 - 21 augustDupă opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum, în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale, în opt oraşe din ţară. Pe 20 şi 21 august 2014, Caravana Filmelor NexT se opreşte în parcul Palas, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună. Spectatorii ieşeni sunt invitaţi să vizioneze, în aer liber, o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute, de-a lungul timpului, în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT. Producţiile, naţionale şi internaţionale, sunt reunite în două programe speciale, iar intrarea este liberă pentru ambele seri de proiecţie.

Miercuri, de la ora 21.30, în parcul Palas este Disco Night. NexT Disco Night. În „Outrageously Disco”, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii; în „Moore Street Masala”, dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermarketul din colţ, iar în „West Bank Story”, iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai, în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.

Joi, 21 august, de la ora 21.30, la Palas este seara filmului scurt românesc, la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă („Şanţul”), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii („Colivia”), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste („Marilena de la P7”), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino („12 minute”) şi ceva probleme de pe platoul de filmare („Şi băieţii câteodată”), toate în cinci scurtmetraje româneşti „cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.

Caravana Filmelor Next soseste in Parcul Palas, 20 - 21 august

NexT Disco Night

Outrageously Disco r. Nicolae Constantin Tanase, Romania, 2009, 20’

In stralucirea si pulsatiile discotecii, o poveste de dragoste se naste pe ringul de dans, o poveste care insa nu era menita sa se intample.

Un tip chel / Baldguy / Skallamann r. Maria Bock, Norvegia, 2011, 12’

O poveste despre incercarile unui tanar de-a obtine dragostea si de-a fi acceptat, intr-un musical plin de viata despre ce inseamna sa fii tu insuti si sa iubesti pe cine vrei.

Moore Street Masala r. David O’Sullivan, Ireland, 2009, 5’

Baba, vanzator la un magazin de cartier, se indragosteste de agenta sexy de vanzari imobiliare de vizavi. Cand ii vinde pranzul, aceasta ii fura inima. Exista un singur fel in care iubirea poate invinge… ca la Bollywood!

Eduard in Tara Minunilor / Edward in Wonderland / Hereux qui comme Eduard r. Franck Lebon, Franta , 2007, 20’

Edward este un tanar ambitios, care tocmai a terminat studiile economice. Angajat de o importanta corporatie internationala, Craesus Inc, Edward devine noul promotor al profiturilor si produsului brut, si vedeta unui muzical economic absurd in care actionari, directori si consumatori danseaza pe aceleasi acorduri paradoxale.

West Bank Story r. Ari Sandel, SUA, 2005, 22’

West Bank Story este o comedie musical, despre un cuplu improbabil – David, un soldat

israelian, si Fatima, o casierita palestiniana la un fast food, care se indragostesc in mijlocul animozitatii ce domneste intre familiile lor disputandu-si standurile de falafel in West Bank.

Interior. Masina / Bench Seat r. Anna Mastro, SUA, 2011, 19’

Ea isi doreste o relatie stabila, el viseaza la o viata libera – insa se va gandi de doua ori mai bine, cand ea ii povesteste ce s-a intamplat cu ultimul baiat care a parasit-o.

O coafura la inaltime / Flight of the Pompadour r. Karan Kandharl, Marea Britanie, 2012, 8’

S-a pregatit cu atata grija: mocasinii lustruiti, parul netezit cu atentie pe spate, bretonul aranjat meticulos. Si totusi ceva nu e tocmai in ordine. In clipa in care intra in Rockabilly Club, lumea se uita fix la el.

Durata totala – 106’

NexT Romanian Shorts

MARILENA DE LA P7 r. Cristian Nemescu, Romania, 2006, 45’

Lucruri pe care le faci din dragoste…

SANTUL r. Adrian Silisteanu, Romania, 2012, 18’

Intr-o zi caniculara de vara, Vasile, un taran la vreo 50 de ani, refuza sa-si insoteasca sotia, Lucretia, la o ceremonie religioasa, gasind o scuza numai buna: trebuie sa termine santul din fata casei lor, ca sa nu plateasca amenda.

COLIVIA r. Adrian Sitaru, Romania, 2009, 17’

Un baietel gaseste un porumbel bolnav si il aduce acasa, ceea ce provoaca o adevarata furtuna in familie. Tatal sau accepta in cele din urma ca porumbelul sa stea pe balcon cateva zile. Dar baiatul nu se multumeste cu atat si isi doreste o colivie pentru pasarea sa. Cine va castiga ?

12 MINUTE r. Nae Constantin Tanase, Romania, 2013, 12’

„Cand inveti sa fii tolerant, dusmanul tau iti este cel mai bun profesor.”(Dalai Lama)

SI BAIETII CATEODATA r. Matei Lucaci Grunberg, Romania, 2013, 17’

Un actor. Un regizor. Un platou. O echipa. O problema.

Durata totala – 107’

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top