Stiri

“Fata cu ochii verzi”, primul lungmetraj realizat în cadrul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi

“Fata cu ochii verzi”, primul lungmetraj realizat in cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” de catre lectorul universitar Mihai Mihaescu, a rulat in avanpremiera pe 15 iulie in Iasi, la Muzeul Literaturii Romane. Filmarile realizate de Alternative Film Studio, pe o coloana sonora semnata de Radu Sanduloviciu, surprind cadre ale unei adaptari cinematografice dupa romanul “Gaudeamus” al lui Mircea Eliade.

Primele cadre din film au putut fi vizualizate anul trecut, in cadrul Targului de carte “Ex Libris”, eveniment incadrul caruia a fost si lansarea volumului de proza scurta “Noaptea geloziei. Scrisori de dragoste”, scris de acelasi Mihai Mihaescu.

Actori precum Andrei Grigore Sava, Tatiana Grigore, Claudia Chiras, George Marici, Andreea Lucaci, Alexandra Popa, Alexandru Amarghioalei, Alexandru Iurascu, Ionut Cornila, Alexandru Petrila, George Cocos, Cristian Chelaru, Alexandra Bandac, Mihaela Pavel si-au aratat talentul in scenele desprinse din file de carte.

646x404

O scurta descriere a filmului a putut fi capturata de pe pagina de Facebook a regizorului Mihai Mihaescu: „Mircea, un tânar romancier, întreprinde împreuna cu membrii unui cerc studentesc din care face parte o excursie la o manastire. Acolo o cunoaste pe Niska, o tânara de o frumusete coplesitoare, de care se îndragosteste. De acum încolo relatia dintre cei doi va semana mai curând cu un joc de ping-pong, care pare sa duca la un final imprevizibil. Tânarul romancier, însa, încearca sa scape de sentimentul de dragoste pentru Niska, de care este efectiv dominat, aruncandu-se într-o aventura sexuala cu o alta studenta, Nonora, aceasta din urma avand un comportament fara prejudecati…”

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top