Stiri

Ploaie de stele in noaptea de 12 spre 13 august

Ploaie de stele in noaptea de 12 spre 13 augustSpectacol pe cer in aceasta noapte (la trecerea dinspre 12 spre 13 august)! Curentul de meteori Perseide are astazi activitatea cea mai intensa, mai exact in jurul orei 16:00. Cum tara noastra e invadata de lumina zilei la momentul respectiv, fenomenul poate fi observat abia la lasarea noptii. Cea mai propice perioada de observare este imediat dupa miezul noptii pana dimineata.

Activitatea perseidelor poate fi observata in locurile ferite de luminile artificiale ale orasului. Daca nu va aflati la munte sau undeva in mijlocul naturii, puteti face o mica excursie pana la marginea orasului. In astfel de locuri se pot observa pana la 100 meteori pe ora, pe cand in orase, numarul se reduce cam cu 90%.

Vestea buna e ca spectacolul astronomic poate fi observat si cu ochiul liber, neavand nevoie de instrumente speciale. Un loc verde, un sac de dormit, eventual doar un izopren si starea de spirit pot fi elementele perfecte ale unei nopti linistite pentru vizionarea spectacolului. Important e ca privirea sa fie atintita mereu spre cer pentru observarea meteorilor.

Ploaie de stele in noaptea de 12 spre 13 august

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top