Stiri

Advertorial si advertorial seo. Care e diferenta si ce eficienta au advertorialele seo?

Optimizarile pentru motoarele de cautare presupun parcurgerea mai multor etape complexe, sunt implicate si aspecte tehnice, dar si creative de fiecare data. Specialistii in SEO se folosesc de fiecare data de strategii, tehnici si metode de optimizare care implica un numar mare de instrumente si tehnologii. In optimizarile realizate se vor folosi de multe ori si advertoriale pentru seo.

E una dintre cele mai simple variate de a avea ranking mai bun si de a fi cat mai sus in rezultatele returnate de Google la orice cautare dupa cuvinte cheie relevante. Ca sa intelegem cat de importante sunt advertorialele seo trebuie sa intelegem mai intai de ce e important advertorialul.

Advertorialele sunt articolele care furnizeaza informatii diverse despre produse si servicii sub o forma cat mai naturala. Cu alte cuvinte in loc sa ii transmiti clientului prin reclame directe „cumpara x produs”, „incearca noua masina de spalat de la y firma” ii vei spune intr-un articol bine scris si informativ de ce are nevoie de respectivul produs, totul va fi imbracat intr-o poveste.

Advertorialele sunt importante pentru publicitate in prima faza pentru ca permit brandurilor sa ajunga mai usor la clienti si sa ii determine sa cumpere fara a folosi metode directe, spoturi publicitare cu mesaje care se concentreaza in mare parte pe exagerari ale anumitor caracteristici.

Credibilitatea este mai mare in cazul advertorialelor, clientii rezoneaza cu textul respectiv si la finalul lui ar trebui sa ia rapid o decizie de cumparare, materialul le raspunde imediat unei intrebari sau nevoi pe care o au.

De regula intalneam pana nu demult advertoriale in ziare, reviste, in presa scrisa. Cei din SEO au vazut ca advertorialele pot fi utile si in campaniile de optimizare si au inceput sa le foloseasca. Deja in online vorbim despre advertoriale pentru seo. Pe de o parte avem articolele care sunt optimizate SEO pentru un cuvant cheie, ca sa fie cat mai sus in rezultatele cautarilor pe cuvantul respectiv, pe de alta parte avem articolele cu link-uri externe pe cuvinte din text, link-uri care trimit spre alt site.

Ambele tipuri sunt folosite, cele cu link-uri contextuale sunt mai utile pentru ca ajuta la link building. Cu cat avem mai multe articole cu link-uri contextuale, care au backlink-uri de calitate, cu atat Google va privi site-ul respectiv la care trimit articolele cu mai mare incredere.

E important ca link-urile de la advertorialele seo sa nu aiba atributul nofollow. Si cand Google are incredere intr-un site vei avea si pozitie mai buna in rezultatele returnate de motoarele de cautare.

Advertorialul seo aduce vanzari mai bune, trafic organic de calitate, brandul are autoritate mai buna si vizibilitate asigurata. Impreuna cu o strategie de optimizare seo bine gandita si cu optimizari on-page si off-page de calitate site-ul de optimizat va ajunge rapid in topul intrarilor din SERP si va reusi sa se ridice destul de rapid si sa ajunga pe primele locuri.

Un advertorial special pentru seo e mai greu de obtinut decat unul normal, implica mai multa creativitate si inspiratie, atribute pe care le poti gasi la specialistii din firmele de seo care ofera si servicii de redactare articole pentru seo in functie de cuvinte cheie si de link-urile cerute pe ele. Doar ei iti pot garanta ca vei avea trafic mai bun si vei primi articole excelente din toate punctele de vedere, care te vor ajuta cu adevarat in campania seo.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top