Stiri

Aeroportul International Iasi inregistreaza o crestere de aproximativ 16% in luna iulie 2014 fata de iulie 2013

Aeroportul International Iasi inregistreaza o crestere de aproximativ 16% in luna iulie 2014 fata de iulie 2013Aeroportul International Iasi continua trendul ascendent in privinta traficului de pasageri, inregistrand o crestere de aproximativ 16 % in luna iulie 2014 fata de iulie 2013.
La fel ca in lunile de iarna si de primavara, Aeroportul International Iasi a inregistrat cresteri semnificative de pasageri in luna iulie. Datele statistice ale lunii care s-a incheiat arata o crestere de aproximativ 16% a numarului total de pasageri imbarcati si debarcati la Iasi fata de luna iulie a anului trecut, luand in considerare faptul ca deja vara 2013 a inregistrat recorduri in ceea ce priveste pasagerii inregistrati de-a lungul timpului la Iasi.

Astfel, in iulie 2012 s-au inregistrat aproximativ 18.900 pasageri, in iulie 2013 – 26.400 pasageri (crestere de 40% fata de 2012) iar in iulie 2014 – 30.600 pasageri (crestere de 16% fata de 2013).

“Incepand cu 21 august 2014, de cand traficul aerian de la Iasi se va desfasura pe noua pista, se deschid noi perspective pentru aeroportul iesean. Vom continua toate eforturile, mai ales de-acum inainte, de a face cunoscute noile facilitati de insfrastructura pe care Aeroportul International Iasi le poate pune la dispozitia companiilor aeriene. Unul dintre obiectivele noastre principale este de a colabora cu mai multi operatori aerieni pentru a deschide mai multe rute de la Iasi si pentru a avea astfel mai multi pasageri, in numar cat mai apropiat de capacitatea maxima de procesare.” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi

Reamintim ca din 2014 la Aeroportul International Iasi sunt operationale urmatoarele curse externe si interne:

IAŞI – TEL AVIV (Aeroportul Ben Gurion TLV) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână;

IAŞI – MILANO (Aeroportul Bergamo BGY) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână;

IAŞI – VIENA (Aeroportul Viena VIE) din 31 martie cu frecvenţă de 6 ori pe săptămână;

IAŞI – ROMA (Aeroportul Fiumicino FCO) cu frecvenţă de 4 ori pe săptămână;

IAŞI – BOLOGNA (Aeroportul G. Marconi BLQ) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână;

IAŞI – LONDRA (Aeroportul Luton LTN) cu frecvenţă de 2 ori pe săptămână;

IAŞI – TORINO (Aeroportul Caselle TRN) cu frecvenţă de 3 ori pe săptămână;

IAŞI – BUCUREŞTI (Aeroportul Henri Coandă OTP) cu frecvenţă zilnică, de mai multe ori pe zi.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top