Stiri

Apar facturile de groaza la incalzire

Factura pe decembrie este cu 25% mai mare decit cea din urma cu un an. CET a anuntat ca au fost finalizate citirile contoarelor de caldura aferente consumului din luna decembrie. Astfel, pentru ultima luna a anului trecut, facturile vor fi mai mari cu aproximativ 25% fata de luna similara a anului 2007.

Reprezentantii termocentralei au specificat ca, la un apartament cu doua camere, factura la incalzire va varia, ca medie pe oras, intre 200 si 220 lei. Ceva mai mult vor plati iesenii care locuiesc la 3 camere si care vor trebui sa scoata din buzunar in jur de 250 de lei, tot in medie pe oras. De mentionat ca valorile date de oficialii CET sint orientative. Cuantumul facturii la incalzire va varia in cazul unui apartament care are montate repartitoare spre deosebire de unul fara.

Potrivit reprezentantilor furnizorului de agent termic, citirile au fost trimise catre firmele de repartitoare, dar pina acum nu au fost primite datele cu privire la repartizarea costurilor cu incalzirea. “Noi le-am trimis citirile de pe data de 31 decembrie. Pina acum am fi trebuit sa primim datele de la ei. Le vom trimite o somatie pentru ca aceste date sa fie trimise in cel mai scurt timp posibil”, a declarat Constantin Ciofu, inginer-sef in cadrul CET Iasi. Acesta a specificat ca pina miercuri cel tirziu spera sa fie primite si datele de la firmele de repartitoare, urmind ca pina pe data de 12 ianuarie sa fie definitivate facturile pentru luna decembrie.

Ceva mai mult vor plati pentru incalzire iesenii care au montate centrale termice de apartament. Insa asta pentru ca ei au aici inclusa si apa calda. Statisticile arata un consum de 200-250 metri cubi gaze naturale la un apartament cu doua camere, intr-o luna friguroasa de iarna. Acest lucru inseamna ca pentru asigurarea caldurii si a apei calde iesenii care au montate centrale termice vor trebui sa scoata din buzunare, in medie pe oras, intre 300 lei si 380 lei.

Sursa: Cotidianul ZIarul de Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top