Evenimente

Armin van Buuren vine la Iași la Digital Throne – Campionatul Mondial de Esports, pe 1 septembrie

Armin van Buuren va urca pe scena festivității de închidere a finalelor Campionatului Mondial de Esports, alături de Tujamo, Tom Odell, B.U.G. Mafia, Lost Frenquencies, Delia și mulți alți artiști renumiți.

Line-up-ul festivității de închidere a Digital Throne – Campionat Mondial de Esports, ce are loc la Iași pe 1-3 septembrie, este completat de către unii dintre cei mai celebri DJ de muzică electronică din lume: Armin van Buuren și Tujamo. Aceștia vor urca pe scena festivității de închidere alături de artiști internaționali de renume precum Lost Frequencies, JP Cooper și Tom Odell, dar și de artiștii români B.U.G. Mafia, Delia, Carla’s Dreams, Alternosfera, Subcarpați, Spike, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike w. Muse Quartet & CTC și Filarmonica “Moldova” din Iași. Până în ziua evenimentului, ce va avea loc pe esplanada Palatului Culturii din Iași, biletele pentru cele trei zile de concert pot fi achiziționate online la prețul de 220 de lei, iar abonamentul achiziționat direct la festival va avea un preț de 250 Lei.

Armin van Buuren va urca pe scena Digital Throne vineri, 1 septembrie. Programul pe zile al evenimentului va fi anunțat în curând.

Armin van Buuren este un nume important pe scena muzicii electronice, atât ca DJ, cât și ca producător. Olandezul în vârstă de 46 de ani a cucerit top-urile muzicale în anul 1995 cu piesa Blue Fear, iar de-a lungul carierei sale a concertat în peste 25 de țări. Armin van Buuren s-a aflat, pentru 21 de ani la rând, în lista primilor cinci DJ ai lumii în topurile de specialitate si a reușit ca la fiecare apariție în România să construiască o relație specială cu fanii săi. A state of Trance, deseori cunoscută și sub prescurtarea ASOT, este o emisiune radio olandeză găzduită de către Armin, lansată prima dată în iunie 2001 și care este difuzată săptămânal, numărul ascultătorilor depășind 40 de milioane.

“Iași devine capitala mondială a sporturilor electronice, dar și un pol de atracție european pe partea de festivaluri. Pe lângă sutele de jucători profesioniști care vin în orașul nostru, avem mii de turiști interesați de acest fenomen mondial de esports, precum și de concertele de muzică și evenimentele conexe organizate la sfârșit de august. Pe lângă câștigul de imagine pentru orașul nostru, se deschid și noi oportunități de business în turism, horeca, IT și multe alte domenii, prin care revitalizăm economia locală.”, a declarat Mihai Chirica, primar al Municipiului Iași.

Asemenea lui Armin van Buuren, Tujamo este unul dintre DJ-ii cu un fanbase uriaș în România, Matthias Richter, cunoscut drept Tujamo, și-a început cariera la vârsta de 17 ani, iar în 2012 a lansat primul său single Who ce i-a adus rapid recunoaștere din partea faimoasei case de discuri Spinnin’ Records. În 2016, Tujamo a lansat albumul său de debut United In Dance ce a fost un succes comercial și critic și l-a stabilit pe acesta drept o forță majoră pe scena EDM.

Finalele Campionatului Mondial de Esports

Digital Throne găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Peste 700 de jucători din 120 de țări se vor înfrunta la șase dintre jocurile competitive de top ale momentului – Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 dolari, cel mai mare prize pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

Bilete și acces

Biletele la festivitatea de închidere pot fi achiziționate de pe iabilet.ro și entertix.ro.

Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top