Stiri

Banca Românească dispune de un plafon de garantare de 62 de milioane de lei pentru programul Prima Casă

Banca Românească dispune de un plafon de garantare de 62 de milioane de lei pentru programul Prima CasăBanca Românească S.A. membră a Grupului National Bank of Greece dispune de un plafon de garantare în valoare de 62 milioane de lei pentru programul Prima Casă, până la finalul anului 2015.
„Avem pentru acest an un plafon de garantare de 62 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că, practic, clienții Băncii Românești pot contracta, în 2015, împrumuturi totale în valoare de 124 de milioane de lei prin programul Prima Casă”, declară Dan Grigoriu, Director Divizia Produse și Segmente Retail Banca Românească.

Dobânda pentru creditele acordate de Banca Românească în programul Prima Casă este formată din ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5%.

„În 2014, valoarea medie a creditelor a fost de 157.000 de lei (echivalentul a 35.000 de euro). Cea mai mare cerere a fost înregistrată pentru apartamentele cu două și trei camere din marile orașe”, spune Dan Grigoriu.
Pentru achiziția locuințelor finalizate, inclusiv cele construite şi date în exploatare de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), valoarea maximă finanțată este, potrivit reglementărilor în vigoare, de 57.000 de euro (echivalentul în lei), iar pentru creditele de achiziţie a locuinţelor noi, limita maximă este de 66.500 de euro (echivalentul în lei). Clienții Băncii Românești beneficiază de un avans de minimum 5% din valoarea împrumutului, lipsa comisioanelor, preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice.

De la începutul programului guvernamental Prima Casă, în 2009, și până la finalul lunii ianuarie 2015, Banca Românească a acordat peste 5.500 de credite.

Banca Românească dispune de un plafon de garantare de 62 de milioane de lei pentru programul Prima CasăBanca Românească este una dintre instituţiile financiare importante care activează pe piaţa din România oferind clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Banca Românească este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piaţa locală, cu un indice de solvabilitate de cca. 18,5%.

National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999, grupul este listat şi la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienţă de 173 de ani, cu o puternică prezenţă internaţională prin cele peste 1.600 de unităţi bancare.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top