Stiri

Bancile romanesti si serviciile lor de internet banking

Bancile romanesti si serviciile lor de internet bankingPentru multi din utilizatorii de carduri bancare, fie ele de credit sau de debit, Internet Banking-ul reprezinta o necesitate si din acest motiv va oferim o lista a bancilor din Romania care ofera acest serviciu. De cele mai multe ori statul la coada la banca reprezinta timp pierdut si din acest motiv s-au dezvoltat platforme sigure de internet banking.

Odata cu trecerea timpului si cu aparitia smarphone-urilor, bancile din Romania ofera si alternativa adica Mobile Banking, acestea reprezinta aplicatii ce te ajuta sa verifici soldul, sa faci tranzactii bancare direct de pe telefonul tau mobil prin intermediul unei conexiuni la internet.
Aceste servicii te scutesc de relatia directa dintre banca si utilizator, economisind timp si nervi cand vine vorba de servicii bancare.

Din motive de securitate sunt folosite dispozitive dedicate numite DigiPass care pe baza unui cod PIN, genereaza parola (token-ul) de accesare a serviciului de internet banking.

Dintre bancile ce ofera serviciul de internet banking se numara: ING Bank, Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Banca Comerciala Carpatica, Bank of Cyprus, Garanti Bank, Banc Post, OTP Bank, Volsbank, Millenium Bank si multe altele.

Dintre avantajele folosirii serviciilor de Internet Banking amintim: consultare sold, transferuri bancare fie ca sunt in lei sau in valuta, plata directa a facturilor de utilitati, alerte SMS pentru tranzactii, verificarea tranzactiilor, poti sa iti incarci credit pe telefonul mobil, tot ce ai nevoie este de o conexiune la internet.

Bancile din Romania percep taxe pentru acest serviciu, dar sunt unele care il ofera si gratuit, preturile variaza de la 1 Euro, 1 Leu sau 0, iar pentru DigiPass, aparatul ce genereaza parola de logare pentru interfata de internet sau mobile banking se percepe o garantie sau uneori este chiar gratuit, depinde de ofertele bancilor la care aveti card sau cont, fie ca este in lei sau in valuta.

Ultimul serviciu oferit, atat pentru persoane fizice cat si pentru cele juridice, de catre Banci in momentul de fata este de alertare prin SMS in momentul in care intra sau ies bani din contul tau bancar, astfel daca iti vor intra bani pe cardul tau, in moemntul tranzactiei, sau mai bine zis in momentul in care banii sunt disponibili in contul tau, atunci primesti un SMS cu suma primita si cu valoarea soldului total din contul tau.
Costurile acestui serviciu difera, de exemplu la ING Bank costa 1 Euro pe luna, iar la Banca Transilvania costa 1 Leu pe luna.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top