Stiri

Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune

Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul său de avertizare anticoliziune frontală, denumit Tram Forward Collision Warning (TFCW).

Sistemul asistă vatmanii în situații critice în traficul urban prin avertismente sonore și vizuale, oferind astfel o siguranță sporită, atât pentru conducătorii de tramvaie, cât și pentru pasageri, sau pentru alți participanți la trafic. Siguranța în transportul public este una dintre cele mai mari provocări pentru orașele moderne și mai ales în traficul urban dens, utilizatorii neatenți ai drumurilor prezintă un risc considerabil pentru conducătorii de tramvaie.

Proiectul, inițiat de Primăria Municipiului Iași, este dezvoltat împreună cu Bosch Engineering, care își va asuma pentru prima dată rolul de furnizor de nivel 1 și va fi responsabil de livrarea, instalarea sistemului și instruirea conducătorilor de tramvai. „Suntem încântați că orașul Iași a optat în favoarea sistemului nostru și că putem contribui la o mai mare siguranță rutieră”, a declarat Heiko Mangold, directorul departamentului de tehnologie feroviară la Bosch Engineering GmbH. Finalizarea proiectului este preconizată pentru vara anului 2025.

Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune

Sistemul de avertizare anticoliziune pentru tramvaie (TFCW) de la Bosch Engineering este utilizat cu succes în întreaga lume din 2017. Sistemul are trei componente, care funcționează perfect împreună. O cameră multifuncțională monitorizează liniile de tramvai și detectează obiecte precum pietoni, vehicule și bicicliști. Un senzor radar detectează obstacolele chiar și în condiții dificile, cum ar fi ceață, ploaie și întuneric. De asemenea, primește informații de la cameră, le verifică și le compară cu parametri precum viteza și distanța.

Toate aceste informații se reunesc apoi în unitatea de control feroviar, care asigură interfața dintre componentele Bosch și sistemele tramvaiului. Acest lucru permite instalarea cu ușurință a sistemului chiar și în modelele mai vechi de tramvai. Dacă există un risc iminent de coliziune, sistemul avertizează vatmanul atât vizual, cât și acustic. Și într-o etapă viitoare de dezvoltare, sistemul ar putea chiar să frâneze automat dacă conducătorul nu reacționează. În prezent, sistemul este integrat pe opt tipuri diferite de tramvaie, inclusiv modele din generații diferite. Această varietate reprezintă o provocare specială, deoarece sistemul trebuie adaptat individual la diferitele tipuri de tramvai pentru a asigura o funcționare fără probleme.

Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune

Bosch Engineering GmbH este o filială deținută integral de Robert Bosch GmbH, cu sediul central în Abstatt, Germania. Ca partener pentru dezvoltarea sistemelor în industria auto încă din 1999, compania, cu peste 3.300 de angajați, oferă servicii de dezvoltare pentru sisteme de propulsie, sisteme pentru siguranță și confort și sisteme electrice și electronice, de la conceptul original până la producția de serie. Specializată în electronică și software, se bazează pe tehnologia dovedită de producție în serie la scară largă a Bosch pentru a dezvolta soluții personalizate pentru o gamă largă de aplicații din autoturisme, vehicule comerciale, off-highway și de agrement, precum și în aplicații feroviare, nave și industrie. Bosch Engineering GmbH coordonează, de asemenea, toate activitățile de motorsport ale Grupului Bosch.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top