Stiri

BRD celebrează performanțele aduse de afacerea Domeniile Lungu din Iași agriculturii din România

BRD Groupe Société Générale celebrează performanțele aduse de afacerea Domeniile Lungu din Iași agriculturii din RomâniaBRD Groupe Société Générale susține afacerile antreprenoriale românești și recunoaște poveștile de succes ale producătorilor locali. Un astfel de exemplu este Vasile Lungu, inginer agronom în vârstă de 56 de ani, a cărui afacere – Domeniile Lungu – din Iași, a adus în ultimii 14 ani venituri anuale de peste 11 milioane de euro.
Cu o experință de 32 de ani de activitate în domeniul agricol, Vasile Lungu impresionează prin discliplina și pasiunea cu care coordonează zi de zi munca a 400 de angajați pe 2.000 de hectare, în comunele Bivolari, Santa Mare, Trifești și Roșcari.

“A fi disciplinat cu tine însuți, a arăta tuturor celor din jur că tu ești disciplinat, că tu ești ordonat, este cea mai bună măsură de a-i îndruma și pe ceilalți”, spune Lungu.

Domeniile Lungu concentrează resursele locale în cinci direcții de activitate: viticultură, agricultură, zootehnie, horticultură și turism. Vasile Lungu consideră că semințele sunt, de fapt, nucleul afacerii pe care o conduce, acestea fiind vândute atât fermierilor locali, cât și unor companii din export: “Dacă toată lumea face grâu pentru panificație, porumb pentru furaj, floare pentru ulei, noi facem sămânța pe care o cultivă ceilalți fermieri”.

romania-noul-bordeaux-al-europei-5-domenii-viticole-in-care-sa-ti-faci-vacanta-vara-asta_8_size1

BRD crede în puterea exemplului și, mai ales, că producătorii locali sau chiar antreprenorii aflați la început de drum trebuie sprijiniți și îndrumați pentru a valorifica resursele pe care la au în jur. Povestea Domeniilor Lungu este ca un motor care pune sau repune în mișcare încrederea noastră, a tuturor, în calitatea și potențialul antreprenoriatului din România.

Domeniile Lungu se remarcă atât pe plan regional și local, cât și pe plan internațional prin diversitatea și impactul activitățiilor întreprinse pe terenurile aflate între Valea Prutului și câmpia Moldovei: de la cultivarea cerealelor, plantelor, a pomilor fructiferi și viței de vie, la creșterea animalelor și, mai nou, la dezvoltarea potențialului turistic local, odată cu dechiderea unei vile de patru stele.

BRD celebrează performanțele aduse de afacerea Domeniile Lungu din Iași agriculturii din România

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD – Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienţi şi operează o reţea de 845 de unităţi. BRD ocupa o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, având 2,2 milioane de carduri emise şi o reţea de acceptare de peste 26 000 POS-uri şi 1 500 ATM-uri. Cu operaţiuni de factoring de 960 milioane de euro în 2014, BRD este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale Băncii erau, la sfârşitul lunii iunie 2015, de 47,1 mld RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148 000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

– Retail banking în Franţa;
– Retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări;
– Corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top