Stiri

Cand este cazul sa investesti in lucrari dentare?

Cand este cazul sa investesti in lucrari dentareDin cauza alimentelor si bauturilor ce le consumam zilnic, multi dintre noi avem probleme grave cu dantura. Incepand de la mici carii pana la probleme mai grave ce stim cu totii ca nu sunt chiar atat de placute. Pe langa faptul ca durerile dentare sunte cele mai chinuitoare, lucrarile dentare pot ajunge uneori sa fie usturator de costisitoare, mai ales cand este nevoie de implanturi. Diversitatea lucrarilor dentare ce se fac in cabinetele stomatologice din tara noastra este foarte mare, incepand de la coroane dentare, aparate dentare, implanturile dentare si multe altele.

Calitatea materialelor folosite pentru lucrarile dentare difera foarte mult in functie de buget, de exemplu cele mai ieftine coroane sunt cele din acrilat, acestea sunt de doua tipuri: termopolimerizabil sau baropolimerizabil. Principalul avantaj este cel financiar, in schimb dezavantajele sunt urmatoarele: Paleta cromatica mai restrinsa, transluciditate redusa, culoarea se modifica in timp si resistenta mica in timp – se tocesc, se pot sparge sau pot sa apara fisuri.

De exemplu coroanele din acrilat baropolimerizabil sunt mai rezistente in timp si isi pastreaza culoarea mai mult. Coroanele din compozit satisfac cel ami bine cerintele cromatice si se tocesc mai greu decat dintii naturali, aspectul este unul foarte natural si se impaca foarte bine cu gingiile dar si pretul este unul mai mare.

1

Cele mai mari probleme legate de dinti apar odata cu trecerea timpului, la o anumita varsta dintii se rup, maselele se sfarma iar uneori din cauza infectiei sau a nervului durerile sunt insuportabile. Farmacia moderna ofera in momentul de fata tot felul de medicamente pentru durere. De exemplu daca este vorba de o durere provocata de o infectie este necesar un tratament cu antibiotice care se dau doar cu prescriptie de la medic. Dupa ce infectia este inlaturata cu antibiotice, abia atunci puteti merge la doctor pentru a va trata. Aveti grija, antibiticele distrug flora intestinala si atunci va trebui sa luati protectie. Flora intestinala este formata din bacterii bune si agenti patogeni care formeaza un microorganism ce se dezvolta in tractul intestinal. Aceste microorganisme contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si ajuta la mentinerea starii de sanatate a corpului uman. Astfel de probleme apar atunci cand se face abuz de medicamente, in special la antibiotice dar si anticonceptionale.

Daca nu aveti sau nu va permiteti astfel de pastile care sa refaca flora intestinala atunci consumati unele din urmatoarele alimente ce sunt recomandate pentru refacere: iaurt, alimente fermentate, fibre, mancare cu cat mai putine grasimi.

Daca durerile de masele sau dinti sunt cauzate de catre alti factori si nu aveti bani pentru a merge la stomatolog, atunci puteti alege pastile pentru durere precum Aulin, Nurofen, Ketonal, agocalmin sau fiolele de agocalmin care sunt recomandate atunci cand durerile chiar sunt de nesuportat.

O astfel de problema trebuie tratata doar la medicul stomatolog, aceste pastile de durere sunt doar pentru a amana inevitabilul. Uneori aceste dureri pot da nastere unor complicatii pe care nimeni nu si le doreste.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top