Diverse

Ce sa faci ca sa devii un inotator profesionist

Inotul este un sport de performanta, dar si o activitate pe care foarte multi oameni o practica. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au inotat din placere sau de nevoie. In ziua de azi, cei care isi doresc sa devina inotatori de top trebuie, in primul rand, sa ia lectii de la un antrenor profesionist. Pentru cine este din Capitala, se pot face cursuri inot sector 6 Bucuresti, in conditii extrem de bune si sigure. Pe langa lectiile pe care este bine sa le urmezi indiferent daca nu stii deloc sa inoti sau esti la inceput, mai sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le respecti pentru o tehnica de invidiat.

Iata ce trebuie sa faci, sau mai bine zi ce nu trebuie sa faci pentru a inota ca un profesionist:

1. Prima gresala pe care un inotator fara experienta o face este aceea de a-si tine respiratia. Acesta este si cazul copiilor, care trebuie atentionati sa nu faca aceasta gresala. In acest fel cantitatea de oxigen consumata este mult mai mare si vei obosi foarte repede. Astfel, nu vei putea niciodata sa inoti pe distante foarte mari. Cu ajutorul cursurilor de inot, antrenorul te va invata cum sa iti controlezi respiratia in timp ce inoti si astfel rezistenta ta va fi mai mare. De asemenea, “educandu-ti” respiratia iti vei imbunatati si sanatatea, in special pe cea a inimii si a plamanilor. Daca inca nu esti sigur ca poti sa respiri controlat in apa, poti sa faci acest lucru la suprafata, pana cand vei avea siguranta ca te vei descurca si in bazinul de inot.

2. Scoti capul afara din apa pentru a respira. Aceasta este o alta gresala pe care o face un novice. Desi pare ciudat, un inotator profesionist respira fara sa isi ridice capul prea mult la suprafata. Daca vei ridica capul, de cate ori vrei sa iei o gura de aer, vei inota total aiurea, fara sa pastrezi o linie clara a traiectoriei. In plus, vei pune o presiune imensa pe umeri si coloana. Respiratia se face in timp ce inclini capul pe o parte si pe alta, fara a-l ridica.

3. Un inotator, la inceput, are tendinta de a-si lasa prea mult bazinul in apa. De fapt, intreg corpul trebuie sa fie cumva la suprafata, sa pluteasca. Asta se face incercand sa te relaxezi cat mai mult. Antrenorul te va ajuta in aceasta privinta si tu trebuie sa inveti sa nu mai fii incordat. Sub supraveghere atenta nu se poate intampla nimic.

4. Degetele de la picioare! Ce este cu ele? Probabil toti cei care au invata sa inoate au trecut prin asta si anume sa isi tina degetele de la picoare drepte si incordate. In afare de aparita posibila a unui carcel, daca iti vei tine degetele drepte si incordate nu vei avea nici viteza, nici directie. De fapt totul se face din glezne si degetele trebuie sa fie cat mai relaxate.

Acestea sunt cateva dintre cele mai comune greseli pe care trebuie sa le eviti sau sa le corectezi daca doresti sa devii un inotator profesionist. Cu ajutorul cursurilor de inot, pe care le poti accesa pe site-ul initiereinot.com, ai toate sansele sa ajungi la adevarate performate. Tu vino cu vointa si invinge-ti teama de apa, pentru ca de restul se va ocupa antrenorul.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top