Stiri

Cele mai comandate produse de către ieșeni pe Tazz în 2022

Topul național Tadaaazz: sosul de usturoi, cheeseburgerul și cartofii prăjiți cu parmezan, cele mai comandate produse de către ieșeni pe Tazz în 2022.

Tazz dezvăluie preferințele culinare ale românilor din toată țara în cea mai savuroasă retrospectivă a anului 2022. Conform datelor din aplicația Tazz, clienții din țară au ales cel mai des produse de tip fast-food, orientându-se apoi și către alte bucătării precum preparatele asiatice sau grecești. 

Topul Tadaaazz prezintă o retrospectivă națională a preferințelor culinare și a obiceiurilor de consum de pe Tazz din timpul anului. Astfel, sosul de usturoi, cheesburgerul, shaorma, kebabul, meniul crispy chicken, noodles cu pui, cartofii prăjiți și sosul nachos ocupă primele locuri în topul celor mai des comandate preparate în 2022, în toată țara, în timp ce la Iași, cartofii prăjiți urcă pe poziția 3, urmați abia apoi de kebab, topul fiind completat de alte preparate tot din pui – quesadilla și chicken strips.

Cele mai poftite preparate și restaurante de pe Tazz în 2022

La nivel național, raportul Tadaaazz arată că cele mai poftite preparate provin de la restaurante tip fast-food sau fusion. În Iași, sosul de usturoi, cheeseburgerul, cartofii prăjiți, kebabul, quesadilla, chicken strips și shaorma au constituit cele mai multe comenzi de pe Tazz.

Topul restaurantelor din Iași în funcție de cel mai mare număr de comenzi de pe Tazz în 2022 este:

  1. Tiki Bistros
  2. Brics by Beer Zone
  3. Spartan
  4. Mesopotamia
  5. Mado

Totodată, cea mai valoroasă comandă dată de un utilizator din Iași a atins 1,292 lei, la Taverna Racilor Iași, urmată de o comandă la Fenice, în valoare de 1,257 lei.

Cele mai mari pofte ale utilizatorilor Tazz în 2022

Cel mai pofticios utilizator Tazz în 2022 este din Cluj-Napoca, cu 746 de comenzi date pe Tazz în decursul anului. Datele Tadaaazz arată că cel mai poftă i-a fost în 2022 de șnitelul de pui de la Express Chef, pe care l-a comandat de 142 de ori. Pe locul II, se află un utilizator din Brașov, care a comandat de pe Tazz de 667 de ori în 2022. Datele arată că, aproape o dată la 4 zile, Tazz s-a ocupat de pofta sa de Choco Fruit de la Oat Box, un desert pe bază de ovăz Bio, pe care l-a comandat de peste 140 de ori în 2022. După el, se regăsește și un utilizator tot din Cluj, care a dat 593 de comenzi pe Tazz în 2022, dintre care 72 pentru Risotto-ul cu pui de la Express Chef.

Când își fac românii cel mai des poftele cu Tazz

La nivel național, românii plasează cel mai des comenzi pe Tazz în jurul orei prânzului, respectiv la ora 12:00, excepția de la regulă fiind orașul Constanța, unde ora favorită pentru comenzi este ora cinei, respectiv ora 19.00.  În același timp, mulți dintre utilizatorii Tazz se încadrează în categoria celor mai matinali clienți, plasând comenzi între 06:00 și 10:00, iar produsele favorite în acest interval sunt Meniul de mic dejun sau Meniul Zilei. Orașul Iași ocupă locul 5 în topul orașelor matinale, cel mai comandat produs din acest interval fiind Meniul Zilei.

În cealaltă extremă, înregistrăm și categoria utilizatorilor cu pofte târzii – în anul 2022, au fost comandate peste 13,000 de shaorme cu pui în timpul nopții, în intervalul 22:00 – 02:00. Topul orașelor în care au fost plasate cele mai multe comenzi de mâncare nocturne e reprezentat de București, Timișoara, Cluj-Napova, Brașov și Craiova.

Pofta de dulce a românilor în 2022

În ceea ce privește categoria „deserturi” în 2022, orele la care românii își fac pofta de dulce și comandă de pe Tazz sunt 12:00 și 19:00. În topul celor mai râvnite deserturi, regăsim în prima parte a zilei pancakes și banana bread, iar după masă, preparatele dulci ale copilăriei – clătitele cu ciocolată și papanașii cu smântână și dulceață. În topul orașelor cu cea mai mare „pofta de dulce”, Iași ocupă poziția a patra, după București, Cluj-Napoca și Timișoara. Totodată, în 2022, ieșenii au comandat 16,381 de deserturi, dulcele favorit de ei fiind reprezentat de papanași.

Obiceiuri de consum la români în 2022

Când vine vorba de momentele importante ale anului 2022, comenzile de pe Tazz scot la iveală niște date atipice despre români: de Ziua Îndrăgostiților, cei mai mulți au ales să înlocuiască romantismul cu un meniu 2 x Big King de la Burger King, cel mai comandat meniu din ziua de 14 februarie. De asemenea, pe 8 martie, cele mai comandate preparate au fost cele de tip fast-food, mai exact meniul Maxi McChicken de la McDonalds.

Pentru întâlnirile cu cei dragi, Tazz pune la dispoziție comanda de grup, opțiune disponibilă în exclusivitate pe această aplicație din 2021. În  2022, cele mai multe comenzi de grup au fost făcute în Cluj-Napoca, unde s-a înregistrat și cea mai valoroasă comanda de grup, cu 72 produse în valoare totală de 1,442.36 lei. La Iași, cele mai multe comenzi de grup au venit de la McDonalds, iar valoarea maximă a unei comenzi de grup a ajuns la 405 lei.

Tazz se ocupă de toate poftele, dar și de cumpărăturile zilnice, așadar în anul 2022, topul celor mai comandate produse de la supermarket-urile partenere din aplicație au fost apa plată și minerală, bananele, chiflele, mini-baghetele și, nu în ultimul rând, nelipsitul pătrunjel românesc, esențial în orice bucătărie locală.

Performanța Riderilor Tazz în 2022

Raportul anual Tadaaazz relevă date interesante și despre topul celor mai performanți rideri. Astfel, în vârful acestui top, se află cel mai performant rider al anului 2022, care este din Arad și a parcurs 47,260 km pentru a livra un total de 7,262 comenzi. El este urmat de un rider din Timișoara, care a parcurs 27,883 km pentru a livra un total de 8,339 comenzi, și de încă un rider din Arad, care a parcurs 26,912 km pentru a livra 8,183 comenzi de pe Tazz.

Numărul total de km parcurși de toți riderii Tazz în 2022, din momentul primirii unei comenzi până la livrarea ei, a fost de 31 de milioane de kilometri. Cu alte cuvinte, riderii Tazz au făcut înconjurul României de aproximativ 10.000 de ori. Cel mai mare bacșiș oferit unui rider a fost de 200 lei, în timp ce bacșișul mediu este de aproximativ 5 lei în București, respectiv circa 3 lei în restul țării.

 

„Raportul anual Tadaaazz este un studiu care ne oferă ocazia să descoperim mai multe despre români și despre poftele lor. Ca și în anii trecuți, observăm o afinitate pentru preparatele tip fast-food, dar ne bucurăm să vedem că în topul preferințelor regăsim în 2022 și bucătării diverse, de la asiatic la oriental sau grecesc, deseturi și gusturi locale, pregătite de restaurante îndrăgite, născute la Iași. Ne dorim ca utilizatorii Tazz să aibă parte de variatate gastronomică și să testeze cât mai multe dintre opțiunile culinare puse la dispoziție în aplicație prin partenerii noștri și în anul care tocmai a început.”, declară Cristina Sauciuc, Head of Brand & Communications la Tazz.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top